Ove dijelove tijela sigurno ne perete dovoljno!

Ove dijelove tijela sigurno ne perete dovoljno!

Ove dijelove tijela sigurno ne perete dovoljno!
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.01.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Tko ne voli osjećaj potpune čistoće nakon kupanja ili tuširanja? S obzirom na to da živimo ubrzanim tempom, rijetki su oni koji imaju dovoljno vremena napuniti kadu i uživati. Većina ljudi uskoči u tuš kabinu i po kratkom postupku operu strateške dijelove, "zaliju" se vodom i izađu van.

Upravo zato smo napravili podsjetnik koje dijelove tijela najčešće zanemarimo:

Pupak

Iako je lako zaboraviti da ga uopće imamo, pupak glasi i kao jedno od najprljavijih mjesta na ljudskom tijelu s čak 1400 različitih bakterijskih skupina. Zato je baš ovaj mali, ali važan dio tijela jako bitno ne propustiti kod sljedećeg pranja.

Nokti

Jeste li ikada, tijekom pranja ruku, oprali nokte? A koliko se samo prljavštine zavuče pod njih.

Tabani

Sam dolazak u dodir s vodom nije dovoljan da bi vaša stopala bila čista. Kako bi bila lijepa i njegovana, stopala bi barem dvaput tjedno trebali namakati u zdjeli s Epsom solima, a pete redovito ribati pilingom.

Iza ušiju

Daleko od očiju, daleko od uma - to smo mjesto zadnji put čistili onda kad su nam to stoput ponavljali roditelji. Ipak, kako bi spriječili sakupljanje prljavština i bakterija, podarite im pažnju bar tijekom redovnog pranja kose.

Leđa

Bar onaj dio koji nam je teško dostižan. Za pranje leđa koristite posebnu četku ili partnera tu i tamo zamolite za pomoć. Sigurni smo da mu neće biti teško.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti