Ove kozmetičke proizvode koristite sasvim krivo

Ove kozmetičke proizvode koristite sasvim krivo

Ove kozmetičke proizvode koristite sasvim krivo
  • Objavljeno: Petak, 29.05.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Jednom kada usvojite provjerenu rutinu uklanjanja šminke i čišćenja lica život postaje znatno lakši. Međutim, nerijetko se događa da njega lica ne urodi plodom iako koristite proizvode namijenjene vašem tipu kože. Moguće da se problem krije u krivoj upotrebi tih proizvoda.

Vlažne maramice za skidanje šminke

Skidanje šminke vlažnim maramicama jedan je od najjednostavnijih načina, ali trebali biste ga izbjegavati na dnevnoj bazi. Maramice ne čiste dovoljno dobro, a njihova tekstura je pregruba za nježnu kožu lica zbog čega uzrokuju iritacije, isušuju i rastežu kožu, iako negativne učinke možda ne vidite odmah. Vlažne maramice možete koristiti za povremeno uklanjanje šminke, odnosno kada nemate pristup čistoj vodi i dobrom sredstvu za čišćenje.

Serumi za lice

Ako mislite da je na lice dovoljno nanijeti samo serum u krivu ste. Serumi se trebaju stavljati na lice prije kreme, a najbolje bi bilo u večernjoj rutini njege lice pogotovo ako serum sadrži retinol. Tako će koža bolje apsorbirati sve potrebne nutrijente, a krema za lice će biti učinkovitija.

Suha spužvica za puder

Prije no što puder nanesete pomoću spužvice potrebno je namočiti ju i istisnuti višak tekućine. Možda se nekima to ne čini logičnim, ali suhe spužvice upijaju previše proizvoda, a na licu ga ostavljaju minimalno. To je razlog zašto puder ne sjeda lijepo na lice i zašto ga potrebno puno više nego kada se nanosi nekim drugim sredstvima.

Rutina čišćenja lica

Gel, pjenu ili neko drugo sredstvo koje koristite upotrebljavajte navečer kako biste skinuli šminku, a ujutro prije no što nanesete novu dobro umijte lice. Ujutro ćete tako ukloniti sebum, mrtve stanice, svu prljavštinu i znoj koji su ostali na koži nakon spavanja.

Kemijski ili mehanički piling?

Najbolje bi bilo izbjegavati agresivne mehaničke pilinge, te koristiti kemijske pilinge. Agresivno čišćenje lica pilinga s raznim zrncima dugoročno može uzrokovati više štete nego koristi.

Maska za lice preko noći

Ostavljate li na licu masku preko noći ili ju ispirete tek nakon što se osuši odmah prestanite s tom praksom! Osim naravno u slučaju da je riječ o maski koja se drži po noći ili ispire tek kad je u potpunosti suha. U suprotnom maska koja se osušila će upiti svu vlagu s lica, što se pogotovo odnosi na maske od gline.

Čišćenje lice micelarnom vodom

Ako čistite lice micelarnom vodom obavezno ju morate isprati s lica. Micelarna sadrži aktivne sastojke (micele) koji skupljaju prljavštinu i ostavljaju ju na licu ako se ne ispere. Osim toga, pri dugotrajnom kontaktu s kožom micelarna voda se počinje ponašati poput sapuna što će dovesti do iritacije.

Vezani sadržaj:

Najčitanije zanimljivosti