Pet najvećih laži o savršenom braku

Pet najvećih laži o savršenom braku

Pet najvećih laži o savršenom braku
  • Objavljeno: Subota, 26.10.2019.
  • Broj pregleda: 147
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ne postoji pravilnik o tome kako bi nečija veza trebala izgledati, kao ni pojašnjenje o tome kako biste se trebali voljeti, razgovarati, svađati.. Ono što je najvažnije jeste da pronađete način koji baš vama odgovara.

U savršenom braku partneri se nikada ne svađaju, a odgovornosti su jednako podijeljene. Ovo ste vjerojatno čuli nebrojno puta, ali dobro znamo da je to daleko od istine. I vrijeme je da se prestane težiti nepostojećem idealu. Stručnjaci za veze otkrivaju pet najvećih laži o savršenom braku

U 'savršenom' braku nema šutnje koja traje danima

Mnogi misle da u vezi nema ništa gore od šutnje. Ali tihi dani ne moraju uništavaju odnose. Prema psiholozima, oni su jednostavna reakcija na višak teških emocija: razočaranje, ljutnja, bijes... Vrijedi zapamtiti da tihi dani imaju smisla kada su kratkotrajni i vode ka iskrenim razgovorima o onome što se dogodilo. Nemojte samo dozvoliti da šutnja potraje predugo...

Sretni parovi se ne svađaju

Očigledno je da se partneri međusobno razlikuju te mnoge stvari shvaćaju drugačije. Međutim, ovo se može završiti svađom i nema tu ništa loše. Svađa pomaže da se očisti atmosfera i da se nešto konačno promjeni. Konflikt je sastavni dio svih međuljudskih veza, a prepiranje i svađanje, sve dok nisu destruktivni i nasilni nisu negativna stvar. Istraživanje je pokazalo da ako se u tri godine veze niste posvađali, da je riječ o nezdravoj vezi. Tada su se parovi već opustili i ako se ne svađate, to je čest znak povlačenja.

Prepirke i jadikovanja u intimnoj vezi znači da vam je stalo. Naravno, nitko ne bi trebao biti nesretan u vezi, ali emocionalno inteligentne svađe su znak da ste uložili u vezu i da ste spremni za komunikaciju i na to da se vaš odnos još više učvrsti. Držati stvari u sebi, rijetko je kome, na duge staze, pomoglo.

Odnos davanja i uzimanja

Za mnoge ljude osnovni princip partnerstva je davanje i uzimanje. Oni misle da kada jedna strana nešto da, druga osjeća dužnost da to uzvrati. Ali ovaj princip se ne može u potpunosti provesti. Takvo brojanje, tko je dao koliko je loše. Napokon, veza nije kao račun u dućanu i ne možete je podijeliti 50:50. 'Jučer sam ja bila s djecom, danas je tvoj red'. Očekivanja moraju biti prilagođena okolnostima.

Ostale laži o savršenom braku provjerite ovdje.

Vezani članci:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti