Poboljšajte zdravlje ovim namirnicama!

Poboljšajte zdravlje ovim namirnicama!

Poboljšajte zdravlje ovim namirnicama!
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.08.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Danas su dostupne i sve poznatije činjenice o zdravstvenim prednostima pojedinih namirnica, a mi vam donosimo one koje su zdrave ali i ukusne.

1. Naranče

Naranča sadrži više od 170 različitih fitokemikalija i više od 60 flavonoida. Većina ih je pokazala protuupalna svojstva i snažne antioksidativne učinke. Naranča također snižava krvni tlak i potiče zdravlje srca.

Isprobajte 10 namirnica koje čiste pluća!

2. Bademi

Bademi obiluju hranjivim tvarima, pogotovo vlaknima, proteinima i magnezijem. Također sadrže i antioksidanse, smanjuju loš kolesterol, ublažavaju glad i pomažu kod mršavljenja.

3. Špinat

Špinat smanjuje rizik od raka, štiti i potiče zdravlje kostiju, snižava krvni tlak, sprječava razvoj astme i štiti od raka prostate.

4. Trešnje

Trešnje sadrže najvišu razinu antioksidansa u odnosu na bilo koje drugo voće. Također imaju protuupalno djelovanje, štite od Alzheimerove bolesti, liječe nesanicu, smanjuju masne naslage, ublažavaju bol u mišićima i sprječavaju rak debelog crijeva.

5. Losos

Losos poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava, sprječava makularnu degeneraciju i smanjuje rizik od depresije. Također sadrži omega 3 masne kiseline koje dokazano pomažu u poboljšanju memorije.

6. Kelj

Kelj je snažan antioksidans i pun je vitamina K i željeza. Također sadrži i omega 3 masne kiseline, koje pomažu u borbi protiv artritisa, astme i autoimunih poremećaja.

7. Čili papričice

Čili papričice imaju visoku razinu vitamina i minerala. Djeluju antibakterijski, antikancerogeno, analgetski, a sadrže i antidijabetička svojstva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti