Pomaganje nas čini sretnima, produljuje život i smanjuje krvni tlak!

Pomaganje nas čini sretnima, produljuje život i smanjuje krvni tlak!

Pomaganje nas čini sretnima, produljuje život i smanjuje krvni tlak!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Jeste li ikada pomislili kako osobe koje sudjeluju u volonterskom radu izgledaju sretnije i zadovoljnije vlastitim životom? Dokazano je da pomaganje drugima poboljšava fizičko, emocionalno i psihičko zdravlje.

Pomaganje nas čini sretnima

Jeste li znali da se tijekom pomaganja potiče oslobađanje hormona sreće? Osobe koje volontiraju i često pomažu drugima su sretnije, zadovoljnije i više ispunjene od osoba koje pomažu rijetko ili nikako.

Upoznajte se sa zakonima sreće koji će promijeniti vaš život!

Pomaganje produljuje život

Znanstvenici su ustanovili da postoji povezanost između razine stresa i rizika od nastanka prijevremene smrti. Osobe koje često pomažu drugima imaju manju razinu stresa i samim time smanjeni rizik od nastanka svih bolesti povezanih uz povišenu razinu stresa.

Pomaganje smanjuje krvni tlak

Pomaganje može pomoći u regulaciji razine krvnog tlaka, a dokazano je da povišena razina krvnog tlaka može povećati rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava.

Pomaganje smanjuje rizik od nastanka depresije

Jedno istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da osobe koje redovito volontiraju imaju manji rizik od nastanka depresije. Kada nekome pomažemo, tada nas prevladava osjećaj smirenosti, sreće i zadovoljstva. Volonteri se rijetko osjećaju usamljeno, nepotpuno ili isključeno.

Otkrijte koje vježbe su najbolje za ublažavanje anksioznosti i depresije!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti