Predavanje: DEJAN PATRČEVIĆ - hrvatski PRO Ironman triatlonac

Predavanje: DEJAN PATRČEVIĆ - hrvatski PRO Ironman triatlonac

Predavanje: DEJAN PATRČEVIĆ - hrvatski PRO Ironman triatlonac
  • Objavljeno: Četvrtak, 26.11.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT organizira predavanje pod nazivom „DEJAN PATRČEVIĆ - hrvatski PRO Ironman triatlonac" koje će se održati 27. studenog 2009. godine u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb, s početkom u 18 sati.

Predavanje se održava u sklopu serije predavanja „Kretanjem do zdravlja" koja za cilj ima promicanje zdravog i aktivnog načina života koje pojedincima omogućava unapređenje mentalnog, fizičkog i socijalnog zdravlja.

Na predavanju će se predstaviti vrhunski sportaš na međunarodnoj razini - Dejan Patrčević, hrvatski PRO Ironman triatlonac. Predavanje će biti prilagođeno široj publici i sportašima, a obuhvatit će pregled Dejanove Ironman karijere s posebnim osvrtom na dva nastupa na Ironman svjetskom prvenstvu na Havajima (2008. i 2009.) na kojima je u konkurenciji od preko 1.200 natjecatelja zauzeo 24. odnosno 29. mjesto. Analizirat će kako se sport kao Ironman uklapa u njegov životni stil, te njegove općenite ideje o aktivnom načinu života, rekreativnom i profesionalnom sportu. Dejan zagovara aktivni način odmora kroz hodanje, plivanje i vježbanje joge u prirodi, te zdravu prehranu kroz upotrebu domaćeg sezonskog voća i povrća. Svoj uspjeh u triatlonu i Ironmanu pripisuje upornosti i izdržljivosti.

Ironman je triatlon koji se sastoji od 3.800m plivanja, 180km vožnje biciklom i 42.195m trčanja.

Više informacija na www.utrke.net

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti