Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prednosti čaja od lavande s ledom

Prednosti čaja od lavande s ledom

Prednosti čaja od lavande s ledom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.04.2015.
  • Broj pregleda: 1.004
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Lavanda je biljka koja se uzgaja diljem svijeta, ali najbolje uspijeva na području Sjeverne i Istočne Afrike, Mediterana, Južne europe, Indije i Arabije.

Čaj od lavande može pomoći u prevenciji i ublažavanju nesanice. Poznat je po tome da ublažava razdražljivost i anksioznost. Također se koristi za smanjenje razine stresa i poboljšanje raspoloženja, a koristan je u ublažavanju probavnih tegoba.

Može pomoći u liječenju i ublažavanju želučanih i crijevnih infekcija. Pomaže u ublažavanju simptoma depresije, a također može ublažiti i simptome glavobolja i migrena.

Čaj od lavande, kada se nanosi površinski, može pomoći u ublažavanju simptoma prehlade, astme i bronhitisa. Potiče znojenje i može pomoći u regulaciji tjelesne temperature i prevenciji daljnjeg povećanja tjelesne temperature.

Lavanda sadrži niz spojeva koji imaju odlično djelovanje na zdravlje, a to su: flavonoidi, tanini i eterična ulja koja sadrže kampor, geraniol i linalol. Ti spojevi imaju odlična antioksidacijska i protuupalna svojstva i pomažu u prevenciji niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava i dijabetes tipa 2.

Čaj od lavande je vrlo jednostavno pripremiti, baš poput neke druge vrste čaja. Kako pripremiti čaj od lavande s ledom saznajte ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti