Prednosti čaja od lavande s ledom

Prednosti čaja od lavande s ledom

Prednosti čaja od lavande s ledom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.04.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Lavanda je biljka koja se uzgaja diljem svijeta, ali najbolje uspijeva na području Sjeverne i Istočne Afrike, Mediterana, Južne europe, Indije i Arabije.

Čaj od lavande može pomoći u prevenciji i ublažavanju nesanice. Poznat je po tome da ublažava razdražljivost i anksioznost. Također se koristi za smanjenje razine stresa i poboljšanje raspoloženja, a koristan je u ublažavanju probavnih tegoba.

Može pomoći u liječenju i ublažavanju želučanih i crijevnih infekcija. Pomaže u ublažavanju simptoma depresije, a također može ublažiti i simptome glavobolja i migrena.

Čaj od lavande, kada se nanosi površinski, može pomoći u ublažavanju simptoma prehlade, astme i bronhitisa. Potiče znojenje i može pomoći u regulaciji tjelesne temperature i prevenciji daljnjeg povećanja tjelesne temperature.

Lavanda sadrži niz spojeva koji imaju odlično djelovanje na zdravlje, a to su: flavonoidi, tanini i eterična ulja koja sadrže kampor, geraniol i linalol. Ti spojevi imaju odlična antioksidacijska i protuupalna svojstva i pomažu u prevenciji niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava i dijabetes tipa 2.

Čaj od lavande je vrlo jednostavno pripremiti, baš poput neke druge vrste čaja. Kako pripremiti čaj od lavande s ledom saznajte ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti