Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Predstavljen prvi specijalizirani catering za djecu u Hrvatskoj – Kliklop!

Predstavljen prvi specijalizirani catering za djecu u Hrvatskoj – Kliklop!

Predstavljen prvi specijalizirani catering za djecu u Hrvatskoj – Kliklop!
  • Objavljeno: Četvrtak, 27.10.2016.
  • Broj pregleda: 93
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Predstavljen prvi specijalizirani catering za djecu u Hrvatskoj – Kliklop!

– Prvi specijalizirani catering za djecu u Hrvatskoj Kliklop – stvarno dobra klopa za klince danas je predstavljen pred velikim brojem roditelja i ravnatelja privatnih dječjih vrtića i škola s područja Zagreba. Kliklop je jedan od triju pobjednika ovogodišnjeg Impact Inkubatora, programa za poticanje društveno korisnih poduzetničkih ideja u organizaciji Impact Huba Zagreb te uz podršku UniCredit Fondacije, koju u Hrvatskoj predstavlja Zagrebačka banka.

Cilj Kliklopa je pripremati i dostavljati obroke za djecu od provjerenih, prirodno uzgojenih namirnica s hrvatskih OPG-ova. Jelovnici su nastali uz podršku renomiranih institucija i stručnjaka – nutricionista i kuhara.

Iza ovog projekta stoje tri žene (od kojih su dvije ujedno i mame) različitih profila, ali s jednom vizijom – dati djeci hranu od koje će izrasti zdrava i snažna, roditeljima sigurnost da njihova djeca u vrtiću dobivaju odgovarajuću prehranu, ravnateljima mogućnost da podignu vrijednost svog vrtića na tržištu, a hrvatskim OPG-ovima priliku da zadobiju stabilan prodajni kanal. Ženskom timu pridružio se i iskusni kuhar te trostruki tata Ivan Orlović.

Osnivačica i idejna začetnica Kliklopa je Ivana Bedenik, profesorica klavira čija je strast kuhanje. „ Mogu reći kako su upravo djeca moji najveći učitelji! U njima vidim najveću suštinu života - oni su jednostavno uvijek prisutni u sadašnjem trenutku. Zašto hrana? Hrana i priroda daju nam život! Ja znam vrijednost toga i svoju ljubav prema tom dvojcu kroz kuhanje prenosim drugima“, rekla je Ivana Bedenik, mama petogodišnjeg Vida.

Za poslovanje KLiKLOPA u svojstvu business menadžerice brine Irena Donaj, ekonomistica s bogatim iskustvom. „Ono što me najviše veseli je što s Kliklopom napokon sudjelujem u ogromnim promjenama u društvu. Nije lako promijeniti navike, ali dužni smo pomoći novim generacijama naše djece da se vrate prirodi. Hrana je samo prva stepenica u njihovom odgoju i izrastanju u zdrave, kreativne i sretne ljude. A kao majka 13-godišnje Lorene itekako sam svjesna potrebe unapređenja prehrambenih navika“, poručuje Irena Donaj.

Za komunikaciju, marketing i PR Kliklopa zadužena je novinarka Maja Profuntar. „Volim ljude, prenošenje

informacija moja je strast i stoga me oduševila ideja da kroz Kliklop i ja postanem dijelom vala pozitivnih

promjena. Vjerujem kako u Hrvatskoj ima mjesta za nove poduzetničke priče i zato sam s veseljem ušla u ovaj projekt“, kaže Maja Profuntar.

Sudionicima se u ime Impact Huba Zagreb obratila i suosnivačica Ana Raguž, a slijedilo je predavanje nutricionistice Irene Švende, koautorice „Prehrambenog standarda za planiranje prehrane djece u dječjim vrtićima“.

Projekt su podržale i poznate osobe s javne scene: kulinarski stručnjak Rene Bakalović, PR menadžerica Ines Preindl, producentica i voditeljica Barbara Radulović te voditeljica Jelena Glišić. Uzvanici su imali prilike uživati u biranim jesenskim specijalitetima za djecu poput namaza od bundeve na nekoliko vrsta domaćeg kruha, variva od teletine s heljdom i hokaido bundevom, salate od sirove cikle i jabuke s bučinim sjemenkama, muffinima od poriluka i piletine ili voćne salate s amaranthom i preljevom od meda i limuna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti