Predstavljen prvi specijalizirani catering za djecu u Hrvatskoj – Kliklop!

Predstavljen prvi specijalizirani catering za djecu u Hrvatskoj – Kliklop!

Predstavljen prvi specijalizirani catering za djecu u Hrvatskoj – Kliklop!
  • Objavljeno: Četvrtak, 27.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

– Prvi specijalizirani catering za djecu u Hrvatskoj Kliklop – stvarno dobra klopa za klince danas je predstavljen pred velikim brojem roditelja i ravnatelja privatnih dječjih vrtića i škola s područja Zagreba. Kliklop je jedan od triju pobjednika ovogodišnjeg Impact Inkubatora, programa za poticanje društveno korisnih poduzetničkih ideja u organizaciji Impact Huba Zagreb te uz podršku UniCredit Fondacije, koju u Hrvatskoj predstavlja Zagrebačka banka.

Cilj Kliklopa je pripremati i dostavljati obroke za djecu od provjerenih, prirodno uzgojenih namirnica s hrvatskih OPG-ova. Jelovnici su nastali uz podršku renomiranih institucija i stručnjaka – nutricionista i kuhara.

Iza ovog projekta stoje tri žene (od kojih su dvije ujedno i mame) različitih profila, ali s jednom vizijom – dati djeci hranu od koje će izrasti zdrava i snažna, roditeljima sigurnost da njihova djeca u vrtiću dobivaju odgovarajuću prehranu, ravnateljima mogućnost da podignu vrijednost svog vrtića na tržištu, a hrvatskim OPG-ovima priliku da zadobiju stabilan prodajni kanal. Ženskom timu pridružio se i iskusni kuhar te trostruki tata Ivan Orlović.

Osnivačica i idejna začetnica Kliklopa je Ivana Bedenik, profesorica klavira čija je strast kuhanje. „ Mogu reći kako su upravo djeca moji najveći učitelji! U njima vidim najveću suštinu života - oni su jednostavno uvijek prisutni u sadašnjem trenutku. Zašto hrana? Hrana i priroda daju nam život! Ja znam vrijednost toga i svoju ljubav prema tom dvojcu kroz kuhanje prenosim drugima“, rekla je Ivana Bedenik, mama petogodišnjeg Vida.

Za poslovanje KLiKLOPA u svojstvu business menadžerice brine Irena Donaj, ekonomistica s bogatim iskustvom. „Ono što me najviše veseli je što s Kliklopom napokon sudjelujem u ogromnim promjenama u društvu. Nije lako promijeniti navike, ali dužni smo pomoći novim generacijama naše djece da se vrate prirodi. Hrana je samo prva stepenica u njihovom odgoju i izrastanju u zdrave, kreativne i sretne ljude. A kao majka 13-godišnje Lorene itekako sam svjesna potrebe unapređenja prehrambenih navika“, poručuje Irena Donaj.

Za komunikaciju, marketing i PR Kliklopa zadužena je novinarka Maja Profuntar. „Volim ljude, prenošenje

informacija moja je strast i stoga me oduševila ideja da kroz Kliklop i ja postanem dijelom vala pozitivnih

promjena. Vjerujem kako u Hrvatskoj ima mjesta za nove poduzetničke priče i zato sam s veseljem ušla u ovaj projekt“, kaže Maja Profuntar.

Sudionicima se u ime Impact Huba Zagreb obratila i suosnivačica Ana Raguž, a slijedilo je predavanje nutricionistice Irene Švende, koautorice „Prehrambenog standarda za planiranje prehrane djece u dječjim vrtićima“.

Projekt su podržale i poznate osobe s javne scene: kulinarski stručnjak Rene Bakalović, PR menadžerica Ines Preindl, producentica i voditeljica Barbara Radulović te voditeljica Jelena Glišić. Uzvanici su imali prilike uživati u biranim jesenskim specijalitetima za djecu poput namaza od bundeve na nekoliko vrsta domaćeg kruha, variva od teletine s heljdom i hokaido bundevom, salate od sirove cikle i jabuke s bučinim sjemenkama, muffinima od poriluka i piletine ili voćne salate s amaranthom i preljevom od meda i limuna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti