Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Izbjegnite ovih 9 toksina koji potajno truju vašu djecu!

Izbjegnite ovih 9 toksina koji potajno truju vašu djecu!

Izbjegnite ovih 9 toksina koji potajno truju vašu djecu!
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.06.2017.
  • Broj pregleda: 6.278
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svuda oko nas se nalaze razne otrovne kemikalije kojih često nismo ni svjesni. S obzirom da su razna dječja oboljenja u stalnom porastu, što možemo pripisati izlaganju štetnih tvari, donosimo popis stvari prema kojima se treba odnositi s oprezom.

Toksini iz okoliša

Djeca mogu oboljeti od starih izolacija u školi ili domu. Svakako budite svjesni tih faktora rizika.

Lijekovi na recept

Lijekovi za ADHD (poremećaj hiperaktivnosti) uglavnom sadrže amfetamine kojih ima i u ilegalnim supstancama poput speeda.

Poboljšajte probavu, uklonite toksine i smanjite nadutost aktivnim ugljenom!

Toksini iz prerađene i brze hrane

Jeste li razmišljali o količini sintetičkih kemikalija, konzervansa, nitrata, umjetnih bojila i okusa u hrenovkama? Prerađena hrana sadrži brojne štetne tvari koje bismo svi trebali izbjegavati.

MSG (monosodiumglutamat) se nalazi u većini brze hrane i ostalim namirnicama, a poznatiji je kao pojačivač okusa. MSG je toksičan, a njegova konzumacija rezultira mnogim zdravstvenim problemima.

Toksini u proizvodima za pranje odjeće

Iako deterdžent i omekšivač za rublje lijepo mirišu, sadrže brojne kemikalije koje stvaraju ugodan miris ali i izazivaju nastanak raka.

Toksini u šamponu i proizvodima za osobnu njegu

Pročitate li ikada deklaraciju na tim proizvodima? Sigurni smo da za 99% sastojaka nikada niste ni čuli, stoga je mala vjerojatnost da znate jesu li i koliko su štetni.

Toksini u proizvodima za čišćenje kućanstva

Sredstva za čišćenje uglavnom sadrže štetne tvari i često možemo naići na upozorenja da se proizvod ne smije gutati. Štetne kemikalije se apsorbiraju u našem tijelu putem disanja ili kroz kožu.

Pesticidi u hrani i okolišu

Pesticidi ulaze u naš organizam udisanjem ili putem kože. Namirnice koje svakodnevno jedemo su pune pesticida, počevši od voća i povrća pa sve do mesa.

Gazirana pića drugi kupovni sokovi

Ovi napitci sadrže velike količine fosforne kiseline koja doslovno otapa djetetove zube i omekšava kosti. Velike količine šećera koje se nalaze u sokovima uzrokuju razne zdravstvene probleme, uključujući pretilost i dijabetes.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti