Izbjegnite ovih 8 toksina koji potajno truju vašu djecu!

Izbjegnite ovih 8 toksina koji potajno truju vašu djecu!

Izbjegnite ovih 8 toksina koji potajno truju vašu djecu!
  • Objavljeno: Nedjelja, 16.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Svuda oko nas se nalaze razne otrovne kemikalije kojih često nismo ni svjesni. S obzirom da su razna dječja oboljenja u stalnom porastu, što možemo pripisati izlaganju štetnih tvari, donosimo popis stvari prema kojima se treba odnositi s oprezom.

1. Toksini iz okoliša

Djeca mogu oboljeti od starih izolacija u školi ili domu. Svakako budite svjesni tih faktora rizika.

2. Lijekovi na recept

Lijekovi za ADHD (poremećaj hiperaktivnosti) uglavnom sadrže amfetamine kojih ima i u ilegalnim supstancama poput speeda.

Poboljšajte probavu, uklonite toksine i smanjite nadutost aktivnim ugljenom!

3. Toksini iz prerađene i brze hrane

Jeste li razmišljali o količini sintetičkih kemikalija, konzervansa, nitrata, umjetnih bojila i okusa u hrenovkama? Prerađena hrana sadrži brojne štetne tvari koje bismo svi trebali izbjegavati.

MSG (monosodiumglutamat) se nalazi u većini brze hrane i ostalim namirnicama, a poznatiji je kao pojačivač okusa. MSG je toksičan, a njegova konzumacija rezultira mnogim zdravstvenim problemima.

4. Toksini u proizvodima za pranje odjeće

Iako deterdžent i omekšivač za rublje lijepo mirišu, sadrže brojne kemikalije koje stvaraju ugodan miris ali i izazivaju nastanak raka.

5. Toksini u šamponu i proizvodima za osobnu njegu

Pročitate li ikada deklaraciju na tim proizvodima? Sigurni smo da za 99% sastojaka nikada niste ni čuli, stoga je mala vjerojatnost da znate jesu li i koliko su štetni.

6. Toksini u proizvodima za čišćenje kućanstva

Sredstva za čišćenje uglavnom sadrže štetne tvari i često možemo naići na upozorenja da se proizvod ne smije gutati. Štetne kemikalije se apsorbiraju u našem tijelu putem disanja ili kroz kožu.

7. Pesticidi u hrani i okolišu

Pesticidi ulaze u naš organizam udisanjem ili putem kože. Namirnice koje svakodnevno jedemo su pune pesticida, počevši od voća i povrća pa sve do mesa.

8. Gazirana pića i drugi kupovni sokovi

Ovi napitci sadrže velike količine fosforne kiseline koja doslovno otapa djetetove zube i omekšava kosti. Velike količine šećera koje se nalaze u sokovima uzrokuju razne zdravstvene probleme, uključujući pretilost i dijabetes.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti