Prehrana može smanjiti rizik za rak jajnika
Kategorija: Zanimljivosti
Apigenin spada među flavonoide, a prisutan je primjerice u celeru, peršinu, crnom vinu i umaku od rajčice, objavio je International Journal of Cancer, a prenose Vitamini.hr. Antioksidansi štite stanice od oštećenja koje im mogu nanijeti molekule tzv. slobodnih radikala, pojašnjavaju istraživači s Harvarda.
Njihovi nalazi su utemeljeni na podacima prikupljenima od 1140 žena s rakom jajnika starijih od 51 godine i 1183 zdrave ispitanice iste dobi. Uz prehranu, na izglede za razvoj raka jajnika mogu utjecati i čimbenici poput dobi, korištenja oralnih kontraceptiva, rađanja, dojenja i tjelesne aktivnosti, dodaju znanstvenici.
Izvor:
dnevnik.hr
Najčitanije zanimljivosti
-
AI Novi AI alat predviđa vašu biološku dob iz selfija
-
Ozempic Razočaravajuća stvarnost o tome što se događa s tijelom godinu dana nakon uzimanja Ozempica
-
čarape Nosite čarape dok spavate? Možda niste toliko ludi
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
čimpanze Divlje čimpanze snimljene kako koriste „prvu pomoć iz šume“
-
bolesti srca Muškarci su skloniji umiranju od "sindroma slomljenog srca" u usporedbi sa ženama
-
Recept dana
Zapečeni grah od jučerašnjeg variva
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
