Ovaj popularni cvijet uništava stanice raka!

Ovaj popularni cvijet uništava stanice raka!

Ovaj popularni cvijet uništava stanice raka!
  • Objavljeno: Srijeda, 06.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Svi ste vjerojatno kao djeca puhali maslačak ili ga brali po livadama, parkovima i vrtovima. Ovaj cvijet je dosta uobičajen, može se vidjeti i uz put, pokraj ceste ili ograde, a zbog svojih sjemena koje izgledaju kao balon, vrlo kako ga vjetar proširi na različita područja.

Ljekovitost maslačka

Ono što možda niste znali je da se maslačak stoljećima koristi za ublažavanje i liječenje anemije, kožnih bolesti, poremećaja u radu kardiovaskularnog sustava i depresije.

Maslačak je odličan izvor beta karotena, vitamina C, kalija, željeza, bakra, kalcija, magnezija, cinka i fosfora. Sadrži vitamine B kompleksa, minerale u tragovima i vitamin D.

Isto tako, maslačak je jako dobar izvor antioksidanata i smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu.

Klikni na link ili sliku i saznaj kako napraviti ljekoviti sirup od maslačka!

Maslačak uništava stanice raka

Maslačak ima odlično antikancerogeno djelovanje, usporava rast stanica raka i sprječava njihovo širenje. Maslačak je odličan izvor antioksidanata, kao što su vitamin A i C.

Maslačak potiče eliminaciju toksina

Maslačak je jedan od najboljih prirodnih diuretika, potiče rad jetre i bubrega i eliminaciju toksina iz tijela. Maslačak će potaknuti eliminaciju suvišne vode i soli iz tijela, ojačati imunitet, smanjiti natečenost, ublažiti žgaravicu i potaknuti rad probavnog sustava.

Maslačak regulira razinu šećera u krvi

Maslačak stimulira proizvodnju inzulina i regulira razinu šećera u krvi, a nekad se koristio i kao sredstvo za smanjenje masnoće. Istraživanja su pokazala da maslačak dokazano regulira razinu kolesterola i smanjuje potrebu za uzimanjem lijekova za regulaciju kolesterola.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti