Prema indijanskoj legendi, ovo je mjesto gdje duša odlazi dok spavamo

Prema indijanskoj legendi, ovo je mjesto gdje duša odlazi dok spavamo

Prema indijanskoj legendi, ovo je mjesto gdje duša odlazi dok spavamo
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dok neki ljudi smatraju snove samo neobičnom pojavom koja se događa za vrijeme spavanja, Indijanci ih smatraju vrlo važnim faktorom u svojoj kulturi.

Mladi Indijanci pamte svoje snove tako da ih mogu koristiti kao vodič i prozor vlastitog uma. Vjeruju da dio duše napušta tijelo kada sanjamo. Prema njihovoj teoriji, svaka osoba ima tri duše.

Prva je duša ega, koja se manifestira kao dah. Druga je duša tijela, koja nam daje život i energiju dok smo budni. Treća je slobodna duša i napušta tijelo kada utonemo u san. Ova duša putuje u drugu dimenziju, dok druge dvije ostaju u tijelu. Slobodna duša putuje i dolazi u kontakt sa drugim dušama. Za Indijance, svijet snova je jednako važan kao i fizički svijet. Oba nam služe kao podsjetnik nestalne prirode života.

Saznajte što najčešće sanjamo!

Duhovi i duše koje nas usmjeravaju mogu komunicirati s nama u svijetu snova kroz simboličke interakcije i događaje. Stariji Indijanci interpretiraju snove kao savjete duhovnog vođe, baš kao što mi primjenjujemo savjete terapeuta i drugih zdravstvenih djelatnika.

Indijanci tumače snove kao mjesto gdje ćemo pronaći i povezati se sa svojim duhovnim vođom. Svijet snova je samo još jedan aspekt našeg postojanja i koristimo ih za razumijevanje nas samih. Duhovni vodiči ne mogu izravno utjecati na rast nečije duše.

Pokušajte iskoristiti snove kao vodiče u teškim trenucima.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti