Prije tetoviranja pripazite na ove stvari!

Prije tetoviranja pripazite na ove stvari!

Prije tetoviranja pripazite na ove stvari!
  • Objavljeno: Srijeda, 08.01.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Danas je tetoviranje veliki trend, a dobra tetovaža postala je i luksuz. Za određene tattoo studije i majstore tetovaža potrebno je izdvojiti veću svotu novaca, što je ipak razumljivo jer se radi o nečemu što ćete trajno imati na svojem tijelu. Zato je važno odabrati dobar studio i dizajn koji će pristajati baš vama.

Zimsko doba godine idealno je za tetoviranje jer se nosi odjeća dugih rukava, a koža nije izložena sunčevim zrakama što pospješuje zacjeljivanje. Prije „odlaska pod iglu“ savjetujemo vam da vodite računa o nekoliko stvari.

Mjesto tetoviranja

Koža s vremenom gubi elastičnost – s godinama se možemo udebljati ili smršavjeti, a to sve utječe na izgled naše tetovaže. Ženama koje planiraju trudnoću ne preporučuje se tetoviranje na području trbuha jer se koža može raširiti i opustiti što će potpuno promijeniti oblik i dizajn tetovaže. Odabranu tetovažu najbolje je staviti na dio kože koji se s godinama neće pretjerano transformirati, kao što su nadlaktica, zapešće, stopala ili leđa.

Priprema kože

Posebna njega kože poput pilinga ili hidratacije prije samog tetoviranja nije nužna. Izrazito je važno da neposredno prije tetoviranja niste bili na laserskim ili kirurškim zahvatima nakon kojih je koža iziritirana i osjetljiva. Osobama s nježnijom kožom ne preporučuje se niti depilacija voskom koja poprilično nadražuje i isušuje.

Bez alkohola i lijekova

Niti jedan kvalitetan tattoo majstor neće vas pustiti na stol za tetoviranje ako ste u alkoholiziranom stanju. Konzumacija alkohola nije dozvoljena 24 sata prije tretmana, a ne preporučuje se ni većina lijekova koji mogu znatno otežati proces zacjeljivanja i pridonijeti većem krvarenju prilikom tetoviranja.

Idealan motiv

Najvažnije je što tetovirati. Odaberite motiv koji je stvoren za vas. Nužno ne mora imati neko značenje, iako se većina ljudi, posebice kod prve tetovaže, odlučuje na nešto što im prenosi određenu poruku. Dovoljno je da se radi o nečemu što vam je lijepo i što vam neće predstavljati problem prilikom pokazivanja. Pripazite da motiv nije premalen jer s godinama može izblijediti i preliti se.

Vezani sadržaj:

Najčitanije zanimljivosti