Pripremite sok od celera za bolje zdravlje i dulji život!

Pripremite sok od celera za bolje zdravlje i dulji život!

Pripremite sok od celera za bolje zdravlje i dulji život!
  • Objavljeno: Utorak, 12.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brojna istraživanja su pokazala da celer ima pozitivan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma. Celer je odličan izvor vlakana i jako dobar izvor folne kiseline, kalija, vitamina B kompleksa i vitamina C.

Pronađite recept za napitak od celera!

Alkalizira tijelo

Ovaj sok neutralizira kiselost, alkalizira tijelo i regulira pH vrijednost tijela. Blago alkalno tijelo je ključno za dobro zdravlje i prevenciju niza bolesti. Sok od celera hidratizira tijelo i uravnotežuje razinu elektrolita.

Smanjuje rizik od nastanka Alzheimerove bolesti

U jednom istraživanju su znanstvenici ustanovili da osobe koje sok od celera piju 3 puta tjedno imaju za 76% manji rizik od nastanka Alzheimerove bolesti. Celer je odličan izvor luteolina koji poboljšava kognitivne funkcije i štiti pamćenje.

Smanjuje rizik od nastanka raka

Celer je odličan izvor antioksidanta koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i rizik od nastanka kancerogenih stanica. Celer sadrži apigenin i luteolin. To su flavonoidi za koje su istraživanja pokazala da sudjeluju u prevenciji širenja stanica raka.

Ublažava upalu

Celer ima protuupalno djelovanje i smanjuje razinu prostaglandina, kemijskih spojeva koji povećavaju rizik od nastanka kronične upale. Ovaj sok vam može pomoći u ublažavanju simptoma artritisa, kao i drugih kroničnih upalnih bolesti.

Isprobajte napitak koji eliminira toksine iz debelog crijeva!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti