Proljetno čišćenje organizma uz smoothie!

Proljetno čišćenje organizma uz smoothie!

Proljetno čišćenje organizma uz smoothie!
  • Objavljeno: Srijeda, 13.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Proljeće je savršeno doba za čišćenje organizma i detoksikaciju. Nakon nekoliko mjeseci udisanja nezdravog zraka, manjka sunca i smanjene fizičke aktivnosti će vam bez sumnje dobro doći detoksikacija i čišćenje organizma uz pomoć najjednostavnijeg načina – pripremom zdravih smoothieja.

Nakon nekoliko tjedana ćete primijetiti prve rezultate. To će biti ublaženi simptomi alergija, olakšano disanje, bolja kvaliteta sna, zdravija i ljepša koža, više energije i bolje raspoloženje. Donosimo vam recepte za 3 smoothieja koji će poboljšati vaše zdravlje i potaknuti eliminaciju štetnih spojeva iz organizma.

Smoothie za čišćenje organizma

U sastavu ovog smoothieja pronalazimo jabuku, blitvu, korijander, đumbir, sok od mrkve i cimet. To su namirnice s moćnim detoksikacijskim svojstvima i odličnom nutritivnom vrijednošću. Jabuke su dobar izvor vitamina C i dijetalnih vlakana, špinat je jako dobar izvor folne kiseline, kalcija, željeza, magnezija i vitamina B6, a đumbir ima moćno antioksidacijsko i protuupalno djelovanje.

Pronađite recept za smoothie koji čisti organizam!

Zeleni smoothie za detoksikaciju jetre

Ovaj smoothie sadrži naranču, celer, limun, maslačak i peršin. Za ove namirnice bez straha možemo reći da su jedne od najzdravijih. Svima je već poznato da je naranča odličan izvor vitamina C. Limun ima alkalno djelovanje i smanjuje kiselost tijela, a za maslačak i peršin su brojna istraživanja pokazala da imaju moćno antikancerogeno djelovanje.

Potražite recept za smoothie koji detoksicira jetru!

Detoksikacijski smoothie od đumbira

Đumbir je jedan od najzdravijih začina. Ima moćno protuupalno djelovanje, smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka, dijabetesa tipa 2, pretilosti, bolesti kardiovaskularnog sustava i kroničnih bolesti, kao što je artritis. Osim đumbira, treba istaknuti i bademovo mlijeko koje je odlična alternativa običnom kravljem mlijeku.

Potražite recept za detoksikacijski smoothie od đumbira!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti