Koji su najzdraviji čajevi svijeta?

Koji su najzdraviji čajevi svijeta?

Koji su najzdraviji čajevi svijeta?
  • Objavljeno: Subota, 21.05.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nedavno istraživanje je pokazalo da čaj od kamilice može produljiti životni vijek, a znanstvenici ističu da i druge vrste čajeva vašem zdravlju mogu doprinijeti u tolikoj mjeri da će smanjiti rizik od nastanka niza bolesti i poremećaja.

Čaj od listova kave

Istraživanje, koje su prije dvije godine proveli američki znanstvenici, je pokazalo da čaj od listova kave može pospješiti zdravlje cjelokupnog organizma. Ono, što iznenađuje jest činjenica da listovi kave sadrže iznimno visoku razinu antioksidanata i aktivni spoj mangiferin, za kojega je dokazano da pomaže u regulaciji razine šećera i kolesterola, a istovremeno štite zdravlje neurona.

Ovo su najbolji čajevi za zdravlje!

Zeleni čaj

Zeleni čaj je odličan izvor moćnih antioksidanata. On sadrži vrlo visoku koncentraciju polifenola koji pomažu u prevenciji raka dojke, pluća i debelog crijeva. Zeleni čaj može pomoći i u prevenciji Alzheimerove bolesti i bolesti kardiovaskularnog sustava.

Crni čaj

Znanstvenici su ustanovili da osobe, koje dnevno piju dvije do tri šalice crnog čaja, imaju za 50% manji rizik od nastanka demencije, u odnosu na one koji crni čaj piju rijetko ili nikako. Istraživanja su pokazala da crni čaj može pomoći u prevenciji oštećenja pluća uzrokovanih pušenjem.

Čaj od mente

Čaj od mente može pospješiti rad probavnog sustava i smanjiti razinu stresa. Menta također može pomoći u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sustava i smanjiti rizik od nastanka depresije, kroničnog stresa i anksioznosti.

Spavajte bolje uz pomoć ovih čajeva!

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice se smatra jednim od najzdravijih čajeva poznatih čovjeku. Znanstvenici su ustanovili da svakodnevna konzumacija čaja od kamilice može pomoći u prevenciji niza stanja i poremećaja, a učinkovitom se pokazala i u njezi kože.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti