Prva privatna primaljska njega u Hrvatskoj: iskusne primalje pomažu trudnicama i majkama

Prva privatna primaljska njega u Hrvatskoj: iskusne primalje pomažu trudnicama i majkama

Prva privatna primaljska njega u Hrvatskoj: iskusne primalje pomažu trudnicama i majkama
  • Objavljeno: Utorak, 04.10.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Kristina Stupar, Fairytale Photography

Kategorija: Zanimljivosti

"Moja primalja" je prva privatna primateljska njega koja će svojim uslugama, savjetima, terapijskom i psihološkom podrškom biti najsigurnija pomoć trudnicama i budućim majkama u najosjetljivijem razdoblju.

Dana 1. listopada 2022. godine u Zagrebu svečano je otvorena Moja primalja, prva privatna primaljska njega u Hrvatskoj čiji je cilj omogućiti svim trudnicama, rodiljama i babinjačama dostupne kvalitetne usluge primalja i izvan bolničkih ustanova, kao i poticati razvoj primaljstva u državi. Kako ističe Ivana Zorić, prvostupnica primaljstva i direktorica Moje primalje, ovakva privatna primateljska njega već dugo postoji u drugim zemljama Europske unije, gdje se samostalan i neovisan rad primalja izrazito cijeni, dok se kod nas tek počelo o tome dizati svijest.

„Žene koje su htjele imati primaljski model skrbi u trudnoći tijekom babinja, odnosno stručnu skrb izvan rodilišta i ginekoloških ambulanta više nisu u nezgodnom položaju. Od sada majke i bebe mogu dobiti dodatnu skrb, monitoring, njegu i pomoć i kod svoje kuće kako bi se osigurao optimalan prijelaz u život s novorođenčetom, bez straha od novih izazova koje suživot donosi“, izjavila je Ivana Zorić s 26 godina primaljskog radnog staža u bolničkom sustavu i koja je prošle godine završila preddiplomski studij primaljstva na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci, u roku i uz rad na Klinici za ženske bolesti i porodništvo KBC-a „Sestre milosrdnice“.

Ivani se u timu Moja primalja pridružuju i primalja asistentica Marija Šavorić, primalja Viktorija Varošanec te prvostupnica primaljstva Sanja Babojelić. Zajednička im je želja osvijestiti javnost o djelovanju privatnih primalja koje svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći trudnicama da im taj vrlo stresan, ali čaroban period trudnoće, poroda i prvih nekoliko tjedana suživota s djetetom prođe što bezbrižnije.

Za početak Moja primalja djeluje na području Zagreba i okolice. Svojim klijenticama nudi pojedinačne usluge i četiri vrste paketa usluga praćenja i njege u periodu od trudnoće, pa sve do tri mjeseca starosti novorođenčeta, posebne vježbe za trudnice i savjetovanja o prehrani, kao i terapeutsku i psihološku podršku za cijelu obitelj pri dolasku novog člana.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti