Provjerite 3 neuobičajena zakona seksualne privlačnosti!

Provjerite 3 neuobičajena zakona seksualne privlačnosti!

Provjerite 3 neuobičajena zakona seksualne privlačnosti!
  • Objavljeno: Petak, 25.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Privlačnost spola

Privlače li vas muškarci ili žene? Možda oba spola? Fascinantno istraživanje pokazuje da ne možemo svjesno shvatiti tko nas privlači. Dok heteroseksualni muškarci i homoseksualci mogu otkriti svoju seksualnu privlačnost, čini se da heteroseksualne žene i lezbijke ne mogu. Zanimljivi rezultati jednog istraživanja pokazuju da homoseksualci osjećaju uzbuđenje pri pomisli na 2 muškarca u odnosu, a heteroseksualni muškarci su osjetili više uzbuđenja pri pomisli na dvije žene. Lezbijke i heteroseksualne žene su pokazale interes i uzbuđenje za sve kombinacije odnosa, bez obzira na spol. Istraživači vjeruju da je ženska seksualnost fleksibilnija od muške.

Saznajte privlače li muškarce pametne žene!

Privlačimo sami sebe ili nas privlače roditelji

Znanstvenici su dokazali su da ljude seksualno privlače osobe koje im nalikuju. Rezultati istraživanja pokazuju da ćemo radije birati osobe koje imaju sličnu ili istu boju kose ili očiju kao i mi. Još je veća vjerojatnost da ćemo izabrati partnera koji nalikuje na jednog od naših roditelja što otvara mogućnost da nas nesvjesno privlače vlastiti roditelji. Zašto nas privlače ljudi koji nam nalikuju? Podražaji koje često susrećemo (roditelji ili vlastiti odraz u ogledalu) su lakši za obradu. Privlačnost prema tim osobama može biti pokazatelj ljubavi prema sebi.

Izgled nije najvažniji! Što nas zapravo čini privlačnima?

Privlačan danas, ali ne i sutra

Ženska privlačnost ovisi o menstrualnom ciklusu. Na primjer, heteroseksualne žene više vole muževnije i simetrične muškarce. No, njihove želje i privlačnost variraju ovisno o menstrualnom ciklusu. Kada su u plodnom dijelu i njihove razine estrogena su visoke, žene su više zainteresirane za seks sa drugim muškarcima. Međutim, u manje plodnom dijelu svojih ciklusa su više zainteresirani za seks sa svojim partnerom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti