Greške koje trebate izbjegavati kod kuhanja tjestenine
Iako se čini vrlo jednostavnim jelom, kod kuhanja tjestenine treba pripaziti. Da bi tjestenina bila ukusna, morate prestati raditi osnovne greške u kuhanju tjestenine.
1. Koristite premali lonac
Tjestenini je potrebna velika količina voda kako bi bila savršeno kuhana. Ako koristite manji lonac tjestenina će se brže skuhati, ali nejednako.
2. Ne solite vodu u kojoj se tjestenina kuha
Ako solite tjesteninu tek nakon kuhanja, onda neće apsorbirati sol. Kada solite vodu u kojoj se tjestenina kuha, tada trebate staviti manje soli i ona će biti ukusnija.
3. Dodajete ulje u vodu
Ulje će spriječiti da se tjestenina zalijepi, ali tjestenina treba biti malo ljepljiva kako bi bolje primila umak na sebe. Ulje dodajte tek na kraju, odnosno kada tjesteninu već procijedite.
4. Ispirete tjesteninu nakon što ju ocijedite
Kada tjesteninu ispirete odmah nakon što ju ocijedite, uklanjate sav škrob. To znači da se umak neće primiti na tjesteninu i ona će biti manje ukusna. Tjesteninu je dovoljno ocijediti i odmah pomiješati s umakom.
Vezani sadržaj:
- Saznajte deblja li tjestenina zapravo
- Otkrivamo koju hranu treba izbjegavati u restoranima
- Za ovih 5 namirnica nikad niste čuli, a zaista su zdrave!
- Ovo su najčešće greške kojima uništavate zobene pahuljice
-
Pharmagal Novi dodatak prehrani na tržištu: Karbofenulin kapsule s inulinom
-
Pharmagal Briga koja raste s brkovima: Pharmagal uz Bradatu aukciju
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
siva mrena Siva mrena vam magli pogled? Operacija traje 10 minuta, bez liste čekanja
-
Recept dana
Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za...
1:30h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
