Riba povećava učinkovitost mozga

Riba povećava učinkovitost mozga

Riba povećava učinkovitost mozga
  • Objavljeno: Petak, 28.10.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako jedete ribu, koja je bogata omega-3 masnim kiselinama, povećavate protok krvi u mozak i tako poboljšavate njegovu učinkovitost.

Najnovije istraživanje pokazuje kako riba također može ubrzati vrijeme reakcije te smanjiti razinu umora u mozgu, čak i nakon obavljanja teških poslova.

Britanski znanstvenici tvrde kako rezultati mogu biti osobito važni za starije osobe, pošto nam oni očito pokazuju kako imaju potencijal odbijanja demencije.

Oni su konkretno proveli dva istraživanja kako bi ispitali utjecaje plave ribe. Volonteri su dobili dodatke prehrani s ribljim uljem koji su bogati s DHA omega-3 masnim kiselinama.

Rezultati jednog istraživanja su pokazali kako uzimanje omega-3 dodataka tijekom izvršavanja mentalnih zadataka, potiče protok krvi u aktivna područja mozga.

Drugo istraživanje je promatralo utjecaj davanja dvaju dodataka ribljeg ulja grupi volontera u dobi od 18-35 godina, na više od tri mjeseca.

Rezultati su pokazali malo razlike u protoku krvi u mozak, ali je zato dokazano brže vrijeme reakcije te niža razina umora nakon što im je zadan zadatak koji moraju završiti.

"Ova otkrića bi mogla imati implikacije za mentalno funkcioniranje u kasnijem životu," Top news prenosi izjavu autora istraživanja Philippa Jacksona sa Sveučilišta Northumbria iz Velike Britanije.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti