Savjeti za ostvarenje novogodišnjih odluka

Savjeti za ostvarenje novogodišnjih odluka

Savjeti za ostvarenje novogodišnjih odluka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 30.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zdravija prehrana, mršavljenje i povećanje tjelesne aktivnosti su jedne od najčešćih novogodišnjih odluka, stoga je važno pomno razraditi plan kako bi ih i ostvarili.

Odluka: jest ću zdravije

Ako ste odlučili zdravije se hraniti, može biti teško započeti sa zdravom prehranom i znati od kuda početi. Stručnjaci ističu da je bolje posvetiti se pojedinostima vezanih uz odluku nego kompletno mijenjati prehrambene navike.

Primjerice, zamijenite prženu piletinu kuhanom ili sa žara. Povećajte unos voća i povrća. Odlučite kojim danima u tjednu ćete jesti ribu. Umjesto da u potpunosti prestanete jesti slatkiše, počnite sami pripremati zdrave slastice.

Odluka: više ću vježbati

Ako planirate započeti s redovitom tjelovježbo, probajte organizirati treninge s osobom koja ima slične ciljeve. Planirajte svoju tjelovježbu u kraćim intervalima tijekom dana. Na primjer, 30 minuta vježbanja podijelite na 3 puta po 10 minuta u toku dana.

Postoje i drugi, puno lakši, načini da povećate fizičku aktivnost. Nemojte koristiti lift, već se penjite stepenicama.

Odluka: izgubit ću suvišne kilograme

Ako ste odlučili smršaviti, trebate se neprestano podsjećati da ostanete strpljivi. Osobe, koje gube kilograme polako i postupno (0.5 do 1 kilogram tjedno), su puno uspješnije u zadržavanju vitkosti.

Započnite s izvršavanjem ove odluke na način da vodite dnevnih prehrane nekoliko dana. Na taj način ćete dobiti uvid u svoje trenutne prehrambene navike i količinu hrane koju unosite. Ako ste u mogućnosti, posavjetujte se s nutricionistom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti