Brza hrana narušava pamćenje

Brza hrana narušava pamćenje

Brza hrana narušava pamćenje
  • Objavljeno: Subota, 28.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje znanstvenika iz Australije otkriva da brza hrana može narušiti kognitivne sposobnosti, a naročito pamćenje.

Pripremite napitak za revitalizaciju štitnjače i ubrzanje metabolizma!

Istraživanje je provedeno na skupini laboratorijskih štakora. Oni su jeli hranu s visokim udjelom masti i šećera u razdoblju od 5 dana, nakon čega su znanstvenici testirali njihovu koncentraciju i pamćenje.

Rezultati su pokazali da su štakori, hranjeni brzom hranom, imali problema s lociranjem stvari, za razliku od štakora na uobičajenoj prehrani. Znanstvenici ističu da se kod ljudi ovaj problem može manifestirati kao učestalo gubljenje stvari.

"Dosadašnja iskustva su pokazala da se rezultati istraživanja, provedenih na štakorima, u većini slučajeva mogu primjenjivati i na ljude", izjavila je voditeljica istraživanja dr. Margaret Morris.

Znanstvenici i dalje nisu sigurni zbog čega brza hrana narušava pamćenje, ali vjeruju da uzrokuje nastanak upalnih procesa u mozgu, naročito u hipokampusu.

Hipokampus je dio mozga koji je odgovoran za pamćenje i prepoznavanje poznatih stvari, prenosi Prevention.

Ubrzajte mršavljenje uz pomoć ovih biljaka!

Iako mislite da nekoliko dana brze prehrane neće imati negativan učinak, ovo istraživanje je pokazalo da je nekoliko dana sasvim dovoljno da vaše pamćenje nastrada.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti