Smanjite razinu pesticida u tijelu za 89%!

Smanjite razinu pesticida u tijelu za 89%!

Smanjite razinu pesticida u tijelu za 89%!
  • Objavljeno: Subota, 30.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brojna istraživanja su pokazala da pesticidi imaju štetan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma i povećavaju rizik od nastanka niza bolesti. Upravo zbog toga organska prehrana postaje sve popularnija.

Novo istraživanje australskih znanstvenika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Environmental Research, otkriva da osobe koje većinom jedu organske namirnice imaju 89% manju razinu pesticida u tijelu.

U istraživanju su sudjelovale osobe u dobi od 18 do 65 godina. Znanstvenici su mjerili razinu pesticida u sastavu krvi i mokraće, a sudionike su podijelili u dvije skupine. 80% prehrane kod jedne skupine su bile organske namirnice, a druga skupina je nastavila s uobičajenim prehrambenim navikama.

Rezultati su bili zapanjujući. Naime, laboratorijske analize krvi i urina su pokazale čak 89% manje pesticida u sastavu krvi i urina kod osoba koje su jele organske namirnice.

Nekoliko istraživanja je pokazalo da pesticidi mogu povećati rizik od nastanka ADD – a, ADHD – a, smanjiti razinu inteligencije i uzrokovati pad kognitivnih sposobnosti. Također su povezani s hormonalnom neravnotežom i neplodnošću.

Činjenica da prelaskom na organski tip prehrane možete drastično smanjiti razinu toksina u tijelu daje dovoljno dobar razlog da u svoju prehranu počnete uvrštavati namirnice iz organskog uzgoja.

Saznajte što pesticidi rade vašem tijelu!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti