Zašto svaki dan trebate jesti čokoladu?

Zašto svaki dan trebate jesti čokoladu?

Zašto svaki dan trebate jesti čokoladu?
  • Objavljeno: Nedjelja, 31.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dosadašnja istraživanja su pokazala da čokolada ima pozitivno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma. Jedino što je važno jest to da konzumirate tamnu čokoladu, odnosno onu koja u svom sastavu ima najmanje 70% kakaa.

Odličan je izvor antioksidanata

Čokolada je odličan izvor polifenola, katehina i flavonola. To su spojevi koji imaju moćna antioksidacijska svojstva. Istraživanja su pokazala da mlijeko može blokirati apsorpciju ovih spojeva pa bi bilo bolje da ne konzumirate mliječnu čokoladu.

Regulira razinu kolesterola

Tamna čokolada će regulirati razinu inzulina. Također može pomoći u regulaciji razine kolesterola. Naime, istraživanja su pokazala da tamna čokolada u isto vrijeme smanjuje razinu lošeg (LDL) kolesterola i povećava razinu dobrog (HDL) kolesterola.

Štiti zdravlje srca

Tamna čokolada poboljšava zdravlje cjelokupnog kardiovaskularnog sustava, a samo dvije porcije tamne čokolade tjedno mogu smanjiti rizik od nastanka srčanog udara za čak 30%.

Popravlja raspoloženje

Čokolada potiče proizvodnju serotonina, neurotransmitera koji je odgovoran za dobro raspoloženje, a istraživanja su pokazala da redovita umjerena konzumacija čokolada može smanjiti rizik od nastanka depresije.

Upoznajte se sa slatkom poviješću čokolade!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti