Sok od krumpira štiti od raka kože!

Sok od krumpira štiti od raka kože!

Sok od krumpira štiti od raka kože!
  • Objavljeno: Utorak, 19.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sok od krumpira je odličan izvor vitamina i minerala koji su ključni za pravilno funkcioniranje organizma. Samo 1/2 šalice soka od krumpira će zadovoljiti dnevnu potrebu tijela za vitaminom C, 27% od preporučene dnevne doze kalija i 20% od preporučene dnevne doze tiamina.

Sok od krumpira se može koristiti za liječenje i ublažavanje opekotina. Namočite gazu u sok od krumpira i držite na zahvaćenom dijelu kože. Sok od krumpira može ubrzati zacjeljivanje površinskih rana i porezotina. Krumpir je odličan za prevenciju prijevremenog starenja kože. Utrljajte sok od krumpira u kožu i pustite da stoji 5 do 10 minuta, potom isperite toplom vodom.

Istraživanja su pokazala da svakodnevnom konzumacijom soka od krumpira možete smanjiti rizik od nastanka niza bolesti i poremećaja.

Isprobajte recept za sok od krumpira!

Sok od krumpira ima antikancerogeno djelovanje

Jedno istraživanje je pokazalo da sok od krumpira može smanjiti rizik od nastanka raka i spriječiti daljnje širenje stanica raka. Sok od krumpira se naročito učinkovitim pokazao u prevenciji raka kože.

Sok od krumpira potiče rad probave

Ako često vodite borbu s probavnim smetnjama, počnite svakodnevno konzumirati sok od krumpira jer će smanjiti rizik od nastanka zatvora, nadutosti i plinova.

Sok od krumpira ublažava kroničnu upalu

Sok od krumpira je odličan za ublažavanje simptoma artritisa. Ima moćno protuupalno djelovanje i stručnjaci preporučuju da za najbolje rezultate sok od krumpira pijete ujutro natašte.

Saznajte koja hrana ima najbolje protuupalno djelovanje!

Sok od krumpira poboljšava kognitivne funkcije

Sok od krumpira je jako dobar izvor vitamina B6, za kojega je dokazano da poboljšava pamćenje i smanjuje rizik od nastanka depresije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti