Pokémon Go popravlja raspoloženje i liječi depresiju!

Pokémon Go popravlja raspoloženje i liječi depresiju!

Pokémon Go popravlja raspoloženje i liječi depresiju!
  • Objavljeno: Utorak, 19.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Pokémon Go je nova mobilna aplikacija temeljena na popularnoj igrici Pokémon osmišljenoj u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Korisnik, gledajući ekran mobitela, likove može vidjeti u stvarnom okruženju i loviti ih.

Iako je aplikacija dostupna tek tjedan dana, već je postala popularna i sve veći broj ljudi ju koristi. Stručnjaci ističu da je igrica dobra za poboljšanje mentalnog zdravlja, popravljanje raspoloženja, ublažavanje anksioznosti i simptoma depresije.

Prepoznajte skrivene simptome depresije!

Igrica korisnike potiče na kretanje, a veliki broj istraživanja je pokazao da kretanje i svakodnevno vježbanje mogu ublažiti simptome depresije.

Korisnici igrice će morati izaći u prirodu, prošetati se, popričati s drugim ljudima i istražiti svijet oko sebe. Iako su čitavo vrijeme fokusirani na mobilni uređaj, svejedno su motivirani na hodanje i druženje.

Osobe, koje boluju od depresije ili nekog drugog psihičkog poremećaja, nisu naročito zainteresirane za tjelovježbu, a ova igrica ih na to može motivirati.

Također, osobe koje su asocijalne i ne žele provoditi vrijeme s drugim ljudima, na ovaj način mogu probuditi tu želju i sresti druge ljude s istim interesima, što će potaknuti komunikaciju.

Saznajte kako prirodnim putem povećati razinu hormona sreće!

Ipak, stručnjaci ističu da trebate provoditi umjerenu količinu vremena igrajući igricu jer ni sa čime nije dobro pretjerivati.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti