Spolne bolesti sve češće

Spolne bolesti sve češće

Spolne bolesti sve češće
  • Objavljeno: Petak, 18.12.2009.
  • Broj pregleda: 1.676
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Među tinejdžericama koje žive u gradovima SAD-a, 50% njih boluje od  prenosivih infekcija - klamidija, gonoreja ili trihomonijaza - u dvije godine od početka seksualne aktivnosti.

Proučavanje 381 djevojaka, u dobi od 14 do 17 godina, također je utvrdilo da je uobičajeno za takve bolesnike da se infekcije ponavljaju. U roku od četiri do šest mjeseci nakon tretmana infekcije, četvrtina žena se ponovno zarazi s istom bolešću.

Naknadne spolno prenosive infekcije (ne nužno istog tipa) dijagnosticirane su u roku od dvije godine nakon prvobitne spolno prenosive infekcije u oko 75% djevojaka, te u roku od četiri godine u 92% djevojaka.

Znanstvenici tvrde da zaštita za spolno prenosive infekcije možda neće početi do nekoliko godina nakon što djevojka započne seksualnu aktivnost, a posebno one koje su postale spolno aktivne u mlađoj dobi.

Zaštita spolno aktivnih djevojaka bi trebala početi u roku od godinu dana nakon prvog odnosa, testiranje bi se trebalo provoditi svaka tri do četiri mjeseca, rekli su istraživači.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti