Spolne bolesti sve češće

Spolne bolesti sve češće

Spolne bolesti sve češće
  • Objavljeno: Petak, 18.12.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Među tinejdžericama koje žive u gradovima SAD-a, 50% njih boluje od  prenosivih infekcija - klamidija, gonoreja ili trihomonijaza - u dvije godine od početka seksualne aktivnosti.

Proučavanje 381 djevojaka, u dobi od 14 do 17 godina, također je utvrdilo da je uobičajeno za takve bolesnike da se infekcije ponavljaju. U roku od četiri do šest mjeseci nakon tretmana infekcije, četvrtina žena se ponovno zarazi s istom bolešću.

Naknadne spolno prenosive infekcije (ne nužno istog tipa) dijagnosticirane su u roku od dvije godine nakon prvobitne spolno prenosive infekcije u oko 75% djevojaka, te u roku od četiri godine u 92% djevojaka.

Znanstvenici tvrde da zaštita za spolno prenosive infekcije možda neće početi do nekoliko godina nakon što djevojka započne seksualnu aktivnost, a posebno one koje su postale spolno aktivne u mlađoj dobi.

Zaštita spolno aktivnih djevojaka bi trebala početi u roku od godinu dana nakon prvog odnosa, testiranje bi se trebalo provoditi svaka tri do četiri mjeseca, rekli su istraživači.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti