Stariji muškarci žele više seksa

Stariji muškarci žele više seksa

Stariji muškarci žele više seksa
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.12.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Čak i dosta stariji muškarci još uvijek su zainteresirani za seks, ali bolest i nedostatak prilika im baš i ne pomažu, objašnjavaju nam australski istraživači.

Testosteron je jasno povezan s količinom spolnih odnosa kod muškaraca koji su stariji od 75. godina, a na liječnicima je da obave više istraživanja kako bi vidjeli da li stariji muškarci mogu imati koristi od hormonske terapije.

Zoe Hyde i kolege sa Sveučilišta Zapadne Australije, ispitali su više od 2.700 muškaraca u dobi od 75 do 95 godina za svoje istraživanje. Ispitali su ih niz pitanja o zdravlju, međuljudskim odnosima i seksualnim aktivnostima.

„Što su muškarci bili stariji, manja je bila vjerojatnost da su seksualno aktivni, no seks je ostao barem donekle važan barem jednoj petini muškaraca u dobi od 90 do 95 godina, što opovrgava stereotip da su starije osobe aseksualne," objašnjava Hyde.

„Od onih koji su bili spolno aktivni, njih više od 40 posto bilo je nezadovoljno učestalošću seksualnih aktivnosti te bi preferirali češći seks."

Više od 30 posto muškaraca prijavilo je neku vrsta seksualne aktivnosti u posljednjih godinu dana, ali njih više od 48 posto reklo je kako im je seks jako važan, što upućuje kako ih je većina željela imati spolne odnose, ali vjerojatno nisu mogli.

Dob je bitan faktor, ali razina testosterona također je bitna, tako i nedostatak zainteresiranih partnera te razne bolesti od dijabetesa do raka prostate.

Više od 40 posto muškaraca koji nisu imali spolne odnose u zadnje vrijeme, izjavili su kako oni u biti nisu ni zainteresirani.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti