Što je najbolje za mršavljenje?

Što je najbolje za mršavljenje?

Što je najbolje za mršavljenje?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.06.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako je razlog zbog kojeg vježbate gubitak suviših kilograma, vjerojatno ste se počeli pitati koji tip tjelovježbe će vam dati najbolje rezultate: treninzi izdržljivosti (dugo trčanje) ili treninzi snage (podizanje utega).

Nedavno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Applied Physiology, otkriva da sa smanjenjem unosa kalorija, tip tjelovježbe nije toliko važan faktor kada je u pitanju gubitak suvišnih kilograma.

Isprobajte najbolju hranu za mršavljenje!

U istraživanju je sudjelovalo 96 pretilih muškaraca i žena koji su pratili program tjelovježbe i prehrane u razdoblju od 22 tjedna. Sudionici su bili podijeljeni u četiri različite grupe, ovisno o vrsti tjelovježbe. Svi sudionici su vježbali tri puta tjedno i pratili su plan prehrane koji se temeljio na smanjenju unosa kalorija.

Na kraju istraživanja su svi sudionici izgubili određeni broj suvišnih kilograma. Među svima je bio primijećen značajan gubitak masnog tkiva. Iz toga se može zaključiti da tip tjelovježbe uistinu nije igrao nikakvu ulogu kada je u pitanju bilo mršavljenje.

Pripremite smoothie od jagoda i špinata za mršavljenje!

Ovim istraživanjem se potvrđuje teza da je najdjelotvorniji način smanjenja broja suvišnih kilograma zapravo smanjenje unosa kalorija, a istovremeno povećanje razine fizičke aktivnosti. Ako redovite trčite, već vjerojatno imate visoku razinu fizičke aktivnosti i pazite što i kada jedete.

No, postoje načini da dodatno pospiješite gubitak suvišnih kilograma. Pratite ove savjete kako biste kilograme što prije izgubili, ali i zadržali vitkost:

  • Uvijek koristite stepenice umjesto lifta.
  • Svakih sat vremena šećite ili stojite 10 do 15 minuta.
  • U pauzama napravite nekoliko ponavljanja vježbi snage.
  • Svoje pauze za obrok iskoristite i za kretanje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti