Što nasmijava bebe?

Što nasmijava bebe?

Što nasmijava bebe?
  • Objavljeno: Subota, 03.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prije 6. mjeseca bebe su osjetljive na vizualnu stimulaciju. Reagiraju na smiješne izraze lica ljudi oko sebe i fizičku stimulaciju: škakljanje, širenje i zatvaranje ruku, valjanje njihovih malih tijela lijevo desno, poljupce i ostale fizičke podražaje.

Nakon 6 mjeseci, djeca reagiraju na smiješne zvukove i to ih izuzetno zabavlja. Nakon 8 mjeseci primjećuju neusklađenosti, tj. stvari koje nisu uobičajene, kao npr. cipela na maminoj glavi, tata koji imitira majmuna ili baka koja skriva lice iza svojih ruku.

Oko 18. mjeseca, djeca se zabavljaju pronalaženjem drugih namjena za predmete. Na primjer, stavit će koš za smeće na glavu i pretvarati se da je šešir ili koristiti četku za kosu kao telefon.

Oko 2. godine života, djeca otkrivaju da riječi mogu biti zabavne. Nasmiju se kada pomiješamo dvije riječi ili kada glumimo psa koji mjauče. Sviđaju im se pjesmice i sve što ima veze s obavljanjem nužde. Međutim, smijat će se samo ako se promijeni vrlo malo elemenata. U protivnom ćemo ih zbuniti.

U dobi između 3 i 5 godina, djeca uživaju u ponavljanju riječi koje su negdje čuli i izmišljaju riječi bez značenja. Da bi razveselili dijete, možete mu pripremati i neobične obroke poput umaka od jabuke, žitarica i slično. Istraživanja pokazuju da djeca razumiju ironiju već sa 4 godine.

Za razliku od odraslih, djeca se mogu smijati istoj šali 20 puta za redom. Ponavljajući postupci za njih su utvrđivanje gradiva kako bi bolje mogli razumjeti što radite i više uživati. No, za salve smijeha, djeca se moraju osjećati sigurno. U protivnom, šala neće uspjeti.

Za ljepši i nasmijaniji početak vašeg dana, pogledajte ovaj preslatki video i obavezno uključite zvučnike!

https://www.youtube.com/watch?v=UjXi6X-moxE

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti