Mediteranska prehrana za mlađi izgled

Mediteranska prehrana za mlađi izgled

Mediteranska prehrana za mlađi izgled
  • Objavljeno: Petak, 02.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ne postoje pomagala koja mogu u potpunosti zaustaviti starenje. Ali uz pomoć zdrave prehrane i redovitog vježbanja, možemo usporiti starenje i odlično se osjećati u svojoj koži. Znanost je dokazala da mediteranska prehrana poboljšava kardiovaskularni i neurološki sustav, zdravlje kostiju i produžava životni vijek.

Mediteranska prehrana uglavnom zahtijeva konzumiranje voća, povrća, cjelovitih žitarica, mahunarki i maslinovog ulja, a bjelančevine crpi iz ribe i peradi. Istraživanje koje je uključivalo 1300 sudionika otkrilo je da su sudionici tijekom jednogodišnje mediteranske prehrane, imali niže razine C reaktivnog proteina, upalnog markera povezanog sa starenjem.

Provjerite zašto se radi C-reaktivni protein test!

Još jedno istraživanje koje je obuhvatilo 562 sudionika je potvrdilo da mediteranska prehrana smanjuje pojavu atrofije mozga, što je inače tipično za osobe zrelije dobne skupine. Manja atrofija znači manja mogućnost pojave demencije, bolje pamćenje i bolja sposobnost razmišljanja.

Da bismo postigli sve te zdravstvene prednosti, nije dovoljno samo pratiti mediteransku prehranu. Također je potrebno redovito vježbati, brinuti o mentalnom zdravlju, družiti se s ljudima i meditirati. Provedeno je istraživanje u kojem je praćen životni stav osoba do 23 godine. Oni koji imaju pozitivan pogled na svoju budućnost i ne boje se starenja, imaju veću sposobnost samostalnog funkcioniranja, bolju fizičku kondiciju, veći radni kapacitet, više uživaju u društvu i povremenoj samoći.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti