Što sve kožu čini starijom za čak 10 godina?

Što sve kožu čini starijom za čak 10 godina?

Što sve kožu čini starijom za čak 10 godina?
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.06.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje, provedeno na ženama Velike Britanije, Kine i Španjolske, otkriva da pušenje, solarij i prenizak unos voća kožu može učiniti čak 10 godina starijom.

U istraživanju je sudjelovalo 585 žena iz Kine, Španjolske i Velike Britanije. Rezultati su pokazali da, bez obzira na tip kože i dob, pušenje, solarij i prenizak unos voća kožu može učiniti starijom za 10 godina.

Voditelj istraživanja dr. Andrew Mayes je izjavio kako "znamo da na to koliko staro osoba izgleda utječe genetika, i to za čak 50%, ali nismo znali koliko utječe životni stil."

Žene iz Kine su bile dobi od 30 do 70 godina, iz Velike Britanije dobi od 45 do 75 godina, a iz Španjolske dobi od 25 do 70 godina.

Ispunjavale su anketu koja je sadržavala pitanja o njihovim životnim navikama, uključujući solarij, pušenje i prehrambene navike. Također su odgovarale na pitanja o tome kako i koliko često njeguju kožu.

Znanstvenici su potom usporedili kožu žena s dobrim životnim navikama s kožom žena s lošim životnim navikama. Otkrili su da je razlika u izgledu kože u prosjeku bila 10.4 godine.

Kada su to usporedili s genetikom, koja izgled kože određuje za 50%, zaključili su da nezdrave životne navike određuju izgled kože za čak 33%.

Dr. Mayers je dodao kako "broj godina nas je iznenadio, čak se i na ženama koje su se podvrgnule plastičnim operacijama vidjela razlika ako su bile sklone nezdravim životnim navikama."

Dobro zdravlje kože je više od krema i losiona. Životni stil je ono što će vašu kožu učiniti zdravom i mladolikom, prenosi DailyMail.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti