Studenti žale što ih roditelji nisu naučili ovu važnu vještinu!

Studenti žale što ih roditelji nisu naučili ovu važnu vještinu!

Studenti žale što ih roditelji nisu naučili ovu važnu vještinu!
  • Objavljeno: Utorak, 26.09.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Roditelji i učitelji su posvetili svoje dane pripremi djece za izazove nakon srednje škole. Postoji jedan skup vrijednih vještina koje odrasli ne podučavaju djecu a to su emocionalne vještine. I možda su to najvažnije vještine jer bez obzira koliko je dijete pametno, nikada neće uspjeti ako nema potrebnu mentalnu snagu.

Istraživanje provedeno na 1.502 studenata otkrilo je da 60 posto njih žali što nisu dobili više pomoći s emocionalnom pripremom za fakultetski život.

Istražite emocionalnu inteligenciju - preduvjet uspješnog i sretnog života!

Emocionalna pripravnost uključuje sposobnost poput:

  • brige o sebi;
  • prilagodbe novom okruženju;
  • kontrole negativnih emocija ili ponašanja;
  • izgradnje pozitivnih odnosa.

Studenti su također otkrili da je prevelik naglasak stavljen na akademske pripreme za studij. Usprkos svim naporima da upišu studij, nedostatak emocionalnih sposobnosti umanjio je akademska postignuća.

Bez odgovarajućih vještina za suočavanje s neugodnim osjećajima, studenti su imali veću vjerojatnost isprobavanja droge i alkohola kao odgovora na emocionalne probleme.

Kao roditelji smo toliko usredotočeni na akademski uspjeh da ne dopuštamo djeci pogreške i neuspjeh. Često ih izvlačimo kada su u nevolji, spašavamo ih od nelagode i rješavamo njihove probleme umjesto njih. Podižemo generaciju emocionalno nesposobnih ljudi. A to nije njihova krivica.

Toliko smo usredotočeni na rezultate testova da smo zaboravili naučiti djecu osnovnim vještinama koje su im potrebne kako bi postali mentalno jake odrasle osobe.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti