Tenisice za Etiopiju!

Tenisice za Etiopiju!

Tenisice za Etiopiju!
  • Objavljeno: Srijeda, 02.06.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U tijeku je već četvrti tjedan trajanja akcije „Tenisice za Etiopiju". Do sada je prikupljeno više od 1.000 pari sportske obuće, a akcija ide i dalje.

U subotu 5.6.2010. od 9-19 sati u Zagrebu na Jarunu (preko puta Lake city-a) održat će se još jedno događanje u sklopu humanitarne akcije „Tenisisice za Etiopiju".Cilj cjelokupne akcije je prikupiti što više tenisica i poslati ih siromašnim afričkim atletičarima. Ono što mi više ne koristimo, njima je vrijedna (skupocjena) stvar koju će znati dobro iskoristiti. Većina naše djece, ali i odraslih u svojim ormarima, na tavanima i u podrumima bespotrebno drže tenisice koje su već odavno prerasli ili ih više ne koriste. Umjesto da završe u kantama za smeće, možete ih donirati onima koji svakodnevno trenirajući pretrče kilometre - bosi. 

Akcija je započela 9.5.201. povratkom iz Etiopije Nikole Borića, trenera Elvan Abeylegesse (bivša svjetska rekorderka na 5.000 m, vlasnica dviju srebrnih medalja s posljednjih Olimpijskih igara u Pekingu). Na njegovu je inicijativu započela ova hvalevrijedna akcija te je prilikom ultramaratona održanog u Maksimiru skupljeno oko 300 pari tenisica. Margareta Kulaš, profesorica geografije iz Karlovca je istu ideju proširila među svoje kolege te se akcija prošilira i upravo odvija u mnogobrojnim školama Hrvatske. 

Ne budite lijeni, otiđite u podrume i garaže, i pronađite stare tenisice i donesite ih sa sobom na Jarun! Štand za donaciju bit će popraćen i drugim zanimljivim sadržajima. Sportskim entuzijastima pružit će se prilika da isprobaju najnoviju tehnologiju u sportu i inovacijama za rekreativce poput Trikkea, Skorpiona, Yakkaya i Powerisera. 

Uživajte u druženju, dobroj atmosferi uz afričku glazbu, dođite na Jarun i bit ćete simbolično nagrađeni od naših sponzora. Ono što je najbitnije - UČINIT ĆETE DOBRO DJELO! 

Izmamite osmjeh na licu nekome u Africi, možda pomognete kakvom mladom atletskom talentu. MOŽDA ĆE BAŠ U VAŠIM TENISICAMA TRČATI NEKI BUDUĆI OLIMPIJSKI POBJEDNIK!

Više informacija na www.utrke.net

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti