Tequila je saveznik u borbi protiv bolesti modernog doba

Tequila je saveznik u borbi protiv bolesti modernog doba

Tequila je saveznik u borbi protiv bolesti modernog doba
  • Objavljeno: Petak, 09.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Simbol Meksika, tequila, nije rezervirana samo da zdravice već i za zdravlje. Ovo žestoko alkoholno piće pomaže u gubitku težine i kontroli dijabetesa. Blagodati tequile potječu od plave agave, biljke nalik na kaktus koja raste na području Meksika.

Glavni sastojak tequile je agavin sirup, ljepljiva tekućina slađa od meda koju proizvodi agava. Šećer agavin smanjuje razinu glukoze u krvi, te potiče proizvodnju inzulina i hormona GLP-1. Upravo taj hormon potiče tijelo da iskorištava ranije pohranjene masnoće.

Saznajte kako tequila pomaže protiv dijabetesa i osteoporoze

Kod dijabetesa su povišene razine šećera u krvi, što dovodi do učestalog mokrenja čija je posljedica žeđ i glad. Najveći problemi s kojima se pacijenti s dijabetesom susreću su hiperglikemija, odnosno visoka razina šećera u krvi, te pretilost. Dobra vijest je da se ova dva zdravstvena problema mogu učinkovito liječiti pomoću prirodno proizvedenog agavina sladila.

Znate li što je gestacijski dijabetes?

Iako tequila pomaže riješiti neke od najčešćih zdravstvenih tegoba modernog doba, to nije izgovor za pretjeranu konzumaciju ovog pića. Na kraju krajeva, nekoliko kilograma viška ipak su bolji od oštećene jetre.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti