Test plodnosti sada i za muškarce

Test plodnosti sada i za muškarce

Test plodnosti sada i za muškarce
  • Objavljeno: Utorak, 02.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Proizvod će stajati oko 15 funti, što je puno jeftinije od detaljne analize sperme i omogućuje partnerima ne samo da otkriju postoje li kod muškarca problemi s plodnošću, nego i znatnu financijsku uštedu.

Kućni testovi za plodnost nisu više namjenjeni samo ženama. Naime, na britanskom se tržištu pojavila naprava koja provjerava kvalitetu i kvantitetu muške sperme. Test je, prenosi Daily Mail, namijenjen parovima koji imaju problema sa začećem.

Kako je objasnio doktor John Herr sa Sveučilišta Virginia, test plodnosti odgovara parovima koji mjesecima pokušavaju začeti dijete i još ne smatraju da je potrebno potražiti liječničku pomoć.

- Proizvod će stajati oko 15 funti, što je puno jeftinije od detaljne analize sperme i omogućujea partnerima ne samo da otkriju postoje li kod muškarca problemi s plodnošću, nego i znatnu financijsku uštedu - objasnio je Herr.

Kako je objavljeno u časopisu Ljudska reprodukcija, doktor Herr i njegov tim tvrde kako je test plodnosti točan 96 posto u odnosu na uobičajene laboratorijske pretrage. Tijekom istraživanja testirano je oko 225 uzoraka.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti