Udomljavanje pasa: upoznajte top pseće kandidate kojima je donirano 100 kg hrane

Udomljavanje pasa: upoznajte top pseće kandidate kojima je donirano 100 kg hrane

Udomljavanje pasa: upoznajte top pseće kandidate kojima je donirano 100 kg hrane
  • Objavljeno: Petak, 24.07.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zanimljivosti

Zamislite da ove vruće ljetne dane provodite u kavezu i jedino o čemu sanjate je nova obitelj i stalan dom. Svakodnevica je to stanovnika Dumovca, skloništa za nezbrinute pse grada Zagreba, gdje je udomljavanje pasa svakodnevna misija. Da bi im svima barem malo olakšali, ekipa velikih životinjoljubaca odlučila posjetiti dlakave lajavce i razveseliti ih donacijom omiljene pseće hrane.

Ekipa s portala Zoona.hr razgovarala je s njihovim privremenim starateljima i trenerima o psećim problemima u Dumovcu, a oni su im otkrili top kandidate za usvajanje.

Pseću ekipu iz koje si možete odabrati svog novog najboljeg frenda upoznajte u videu:

Udomljavanje pasa

Udomljavanje pasa iz skloništa je proces u kojem će vas voditi stručne osobe: veterinari i treneri. Njihova je zadaća pronaći idealnog psa za svakog vlasnika.

Većina se kod udomljavanja pasa odlučuje za štence i vrlo mlade pse. Tko bi odolio malim slatkim njuškicama? Odgojiti psa i biti s njim od malih nogu (šapica :) je predivno iskustvo. No, ukoliko odaberete štene, morate biti spremni na vrlo aktivna prva tri mjeseca u domu, na učenje i strpljenje zbog svih njihovih nestašluka. Za neke to uopće neće biti lako, pogotovo roditelje s malom djecom.

Možda će za neke takve obitelji biti idealniji neki malo stariji kandidat, smireniji pas koji se dobro slaže sa svima. Takav pas će se vrlo brzo uklopiti u vašu dnevnu rutinu. Stariji psi i starije osobe su najčešće totalni pogodak.

Udomljavanje pasa - problemi

Sve ovo o čemu smo do sada pisali je divno i krasno, no većina se boji udomljavanja pasa jer pretpostavljaju da će oni donijeti određene probleme iz svojih nesretnih prošlosti.

Da bismo ih maksimalno izbjegli, jako je važno psa uzeti iz skloništa u kojem će vas upozoriti na sva problematična ponašanja koja su primijetili kod psa. Ukoliko je riječ o nekim manjim devijacijama, to ćete sigurno moći ispraviti kroz socijalizaciju ili školice za peseke.

U skloništima se najčešće nalaze razni odlični mješanci pasmina. Ukoliko se odlučujete baš za čistokrvne pasmine, neka to nikada ne bude putem raznih oglasnika, već od ovlaštenih uzgajivača s rodovnicom.

Sve o psima za udomljavanje i onima od uzgajivača, o vrstama pasmina i njihovim karakteristikama, savjete o njezi i stručne veterinarske savjete uvijek možete pronaći na portalu World Dog Finder, koji je ovoga puta Dumovcu osigurao hvalevrijednu donaciju hrane.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti