Saznajte kako kućni ljubimci utječu na alergije kod djece!

Saznajte kako kućni ljubimci utječu na alergije kod djece!

Saznajte kako kućni ljubimci utječu na alergije kod djece!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 03.09.2018.
  • Broj pregleda: 450
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Alergije

Kad počne sezona alergija svi su na oprezu, posebice roditelji čija djeca pate od neke vrste alergije. I dok odrasli koji pate od alergija pokušavaju smanjiti simptome, znanstvenici tvrde da roditelji najviše brinu o tome mogu li životinje u kući povećati rizik od razvoja alergije kod djece.

Zato su stručnjaci sa Sveučilišta u Cincinnatiju odlučili pokrenuti istraživanje s ciljem da saznaju postoji li veza između životinja i ekcema, odnosno može li svakodnevni kontakt s kućnim ljubimcem poboljšati ili pogoršati situaciju.

U istraživanju su sudjelovala djeca koja su bila dio istraživanja o razvoju dišnog sustava i njegovoj povezanosti s alergijama na životinja. No, oni nisu nasumično odabrani. Smatra se da upravo ta djeca imaju visoki rizik od alergija na životinje jer njihovi roditelji pate od nekog oblika alergije.

Otkrijte kako ove biljke ublažavaju simptome alergija!

Rezultati su bili zaista iznenađujući. Djeca koja su imala psa za ljubimca tijekom prve godine života imala su 50% manje šansi da će razviti alergiju na pse do 18. godine, od onih koji nisu imali psa tijekom prve godine života.

Isto tako, djeca koja su imala mačku za kućnog ljubimca u razdoblju od 1. do 4. godine, pokazala su dramatično veću osjetljivost na mačke u odrasloj dobi. Rezultati navode da su djeca s mačkom kao kućnim ljubimcem imala čak 13 puta veću vjerojatnosti da će razviti ekcem do 4 godine.

Drugim riječima, psi smanjuju mogućnost razvoja alergije kod djece, a mačke povećavaju.

Znate li da ovo alkoholno piće olakšava simptome alergije!

Ovo istraživanje pruža dodatne dokaze o tome da su iskustva u prvoj godini života povezana sa zdravstvenim statusom kasnije u životu, ali i da izloženost određenim ljubimcima u ranoj životnoj dobi stvara opasnost da će djeca kasnije u životu razviti dodatne alergije na životinje, kad je o mačkama riječ, odnosno neće stvoriti opasnost, kad je o psima riječ.

Najnovije

Najčitanije