Ovaj namaz pomaže u prevenciji raka dojke!

Ovaj namaz pomaže u prevenciji raka dojke!

Ovaj namaz pomaže u prevenciji raka dojke!
  • Objavljeno: Subota, 25.07.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Redovita potrošnja ovog namaza u djetinjstvu i mladosti bila je povezana s 39% nižim udjelom nastanka benigne bolesti dojke u dobi od 30 godina.

Kikiriki je namirnica bogata raznim spojevima poput bakra, folata, mangana, melatonina, niacina (B3), resveratrola, vitamina E i cinka.

Maslac od kikirikija

Istraživači su pronašli vezu između maslaca od kikirikija i manjeg rizika od bolesti dojke, ali još uvijek sa sigurnošću ne mogu tvrditi zašto je to tako. Jedna od mogućnosti je da je to zbog kategorije namirnica u koju on pada.

Maslac od kikirikija za rak dojke

Iako mnogi ljudi misle da kikiriki spada u orašaste plodove, on je zapravo mahunarka, a prethodna istraživanja utvrdila su da konzumacija mahunarki, kao što su grah, leća, soja, kukuruz i kikiriki, mogu pomoći u zaštiti mladih djevojaka od benigne bolesti dojke. Benigna bolest dojke, odnosno promjena u tkivu dojke, čest je i poznat faktora rizika za rak dojke, zato u konačnici mahunarke čine dobro za sprječavanje raka dojke.

Maslac od kikirikija za upale

Potrošnja kikirikija povezana je sa smanjenim brojem upala, a pokazalo se i da kikiriki pomaže u upravljanju težinom kada se konzumira kao dio umjerene masne prehrane.

Maslac od kikirikija za kamenac

Česta konzumacija kikirikija povezana je i sa smanjenim rizikom od bolesti žučnog kamenca te raka prostate.

Zamjena za maslac od kikirikija

U slučaju alergije na kikiriki, kao zamjenu možete uzeti i maslac od lješnjaka ili grah, leću i soju.

Zato, ne oklijevajte jesti zalogaje koji uključuju maslac od kikirikija, osobito ako je netko u vašoj obitelji imao rak dojke.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti