Uklapa li se vaše lice u vaš posao?

Uklapa li se vaše lice u vaš posao?

Uklapa li se vaše lice u vaš posao?
  • Objavljeno: Subota, 15.07.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zaslužuju li vođe svoje pozicije zato što su kompetentni ili politički podobni? Ili napreduju jednostavno zato što im se izgled lica uklapa u posao?

Psiholozi sa Sveučilišta u Torontu, Dan Re i Nicholas Rule, postavili su isto pitanje. Iz ranijih istraživanja znali su kako radije glasamo za muževnije političare u ratnim vremenima, a za političare s nježnim crtama lica u razdobljima mira. No, nije jasno upotrebljavamo li ista pravila i pri odabiru ljudi na vodeća mjesta u organizacijama.

Poboljšajte fizički izgled u samo 6 koraka!

Re i Rule su preuzeli fotografije rukovoditelja pet najvećih američkih odvjetničkih društava. Fotografije su pokazali skupini volontera koji su ocijenili različite osobine poput pouzdanosti, zrelosti, dominacije i koliko su simpatični.

Analiza ocjena je pokazala je da su odvjetnici obično dobivali ocjene na temelju fizičke snage i društvenih vještina. Drugim riječima, neki odvjetnici su izgledali snažno, neki su izgledali kao slabići, neki su izgledali društveno prilagođeni dok su neki izgledali kao da imaju manje razvijene društvene vještine.

Daljnja analiza je pokazala da su odvjetnici na najvišim pozicijama ocijenjeni kao snažniji. Viši partneri izgledali su snažnije od niže rangiranih partnera koji su izgledali jače od suradnika. Međutim, vidljiva društvena prilagodljivost nije bila povezana s hijerarhijom, što je možda suprotno od onoga što bismo mogli očekivati.

Uostalom, odvjetnici rijetko pribjegavaju šarmu kako bi osvojili slučaj ili pregovarali o ugovoru. Umjesto toga, koriste svoje intelektualne i društvene sposobnosti. Zašto bi onda moć, a ne društvena vještina, igrala ulogu odlučujućeg čimbenika kada je riječ o odabiru vodećih odvjetnika?

Re i Rule sugeriraju da je to zato što su društvene vještine sveprisutne među odvjetnicima. Ako želite biti odvjetnik, društvene vještine su nužnost. Teško je istaknuti se kada su vaši kolege podjednako vješti u društvu. Međutim, ako izgledate kao boksač u poslovnom odijelu, postoji dobra šansa da ćete se istaknuti.

Snažni i društveno vještiji pojedinci smatraju se boljim vođama, ali snažni odvjetnik je prepoznatljiviji od društveno vještijeg odvjetnika i lakše će osigurati vodeću poziciju.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti