Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Uživajte u sezoni krušaka uz zdrave slastice!

Uživajte u sezoni krušaka uz zdrave slastice!

Uživajte u sezoni krušaka uz zdrave slastice!
  • Objavljeno: Subota, 01.10.2016.
  • Broj pregleda: 510
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dosadašnja istraživanja su pokazala da kruške pomažu u regulaciji razine krvnog tlaka i smanjuju rizik od nastanka srčanog udara. Osim toga, kruške su jako dobre za prevenciju probavnih smetnji, kao što su zatvor, nadutost i plinovi. Znanstvenici su ustanovili da kruške mogu smanjiti rizik od nastanka različitih vrsta raka, dijabetesa tipa 2, osteoporoze i Alzheimerove bolesti.

Kruške sadrže jako malo zasićenih masti, kolesterola i natrija. Dobar su izvor vitamina C i jako dobar izvor dijetalnih vlakana. Donosimo vam 3 recepta za ukusne deserte od krušaka.

Kolač s kruškama i bademima

Bademi su dobar izvor riboflavina, magnezija i mangana, a jako dobar izvor vitamina A. Ovaj kolač je jako jednostavan za pripremu i ukusan. Predlažemo da ga poslužite uz šalicu toplog čaja.

Isprobajte recept za kolač s kruškama i bademima!

Zapečene kruške s medom i orasima

Ove kruške su začinjene zdravim i mirisnim začinima. Cimet ima moćno antioksidacijsko svojstvo i smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka. Muškatni oraščić može pomoći u regulaciji razine krvnog tlaka, a med ima protuupalno, antibakterijsko i antimikrobno djelovanje.

Isprobajte recept za zapečene kruške s medom i orasima!

Muffini s kruškama i đumbirom

Muffini su jako jednostavni za pripremu, ukusni i slasni. Brojna istraživanja su pokazala da đumbir ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma. Jako je dobar izvor vitamina C, magnezija, kalija, bakra i mangana.

Isprobajte recept za muffine s kruškama i đumbirom!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti