Uživajte u sezoni krušaka uz zdrave slastice!

Uživajte u sezoni krušaka uz zdrave slastice!

Uživajte u sezoni krušaka uz zdrave slastice!
  • Objavljeno: Subota, 01.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dosadašnja istraživanja su pokazala da kruške pomažu u regulaciji razine krvnog tlaka i smanjuju rizik od nastanka srčanog udara. Osim toga, kruške su jako dobre za prevenciju probavnih smetnji, kao što su zatvor, nadutost i plinovi. Znanstvenici su ustanovili da kruške mogu smanjiti rizik od nastanka različitih vrsta raka, dijabetesa tipa 2, osteoporoze i Alzheimerove bolesti.

Kruške sadrže jako malo zasićenih masti, kolesterola i natrija. Dobar su izvor vitamina C i jako dobar izvor dijetalnih vlakana. Donosimo vam 3 recepta za ukusne deserte od krušaka.

Kolač s kruškama i bademima

Bademi su dobar izvor riboflavina, magnezija i mangana, a jako dobar izvor vitamina A. Ovaj kolač je jako jednostavan za pripremu i ukusan. Predlažemo da ga poslužite uz šalicu toplog čaja.

Isprobajte recept za kolač s kruškama i bademima!

Zapečene kruške s medom i orasima

Ove kruške su začinjene zdravim i mirisnim začinima. Cimet ima moćno antioksidacijsko svojstvo i smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka. Muškatni oraščić može pomoći u regulaciji razine krvnog tlaka, a med ima protuupalno, antibakterijsko i antimikrobno djelovanje.

Isprobajte recept za zapečene kruške s medom i orasima!

Muffini s kruškama i đumbirom

Muffini su jako jednostavni za pripremu, ukusni i slasni. Brojna istraživanja su pokazala da đumbir ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma. Jako je dobar izvor vitamina C, magnezija, kalija, bakra i mangana.

Isprobajte recept za muffine s kruškama i đumbirom!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti