Pas u uredu umiruje i popravlja raspoloženje zaposlenika!

Pas u uredu umiruje i popravlja raspoloženje zaposlenika!

Pas u uredu umiruje i popravlja raspoloženje zaposlenika!
  • Objavljeno: Utorak, 26.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dosadašnja istraživanja su pokazala da pas ima odličan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma. Naime, vlasnici pasa se više kreću, bolje su raspoloženi, imaju manji rizik od nastanka pretilosti, depresije, bolesti kardiovaskularnog sustava i dijabetesa tipa 2. Znanstvenici su ustanovili da pas u uredu ima pozitivan utjecaj na zaposlenike čitavog poduzeća.

Pas smanjuje razinu stresa

Ako na poslu teško kontrolirate razinu stresa, ne bi bilo loše da sa sobom povedete psa. Povremeno maženje psa je sasvim dovoljno da smanjite razinu hormona stresa, potaknete oslobađanje oksitocina, popravite svoje raspoloženje i osjećate se smirenije. Jedno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu International Journal of Workplace Health Management, je pokazalo da pas u uredu ima umirujuće djelovanje na sve zaposlenike i da je radna atmosfera puno bolja u uredima u kojima je pas.

Pas u uredu vas održava aktivnima

Višesatno besprekidno sjedenje ima negativan utjecaj na fizičko, psihičko i mentalno zdravlje. Sjedenje može povećati rizik od nastanka pretilosti, dijabetesa tipa 2, nekih vrsta raka i prijevremene smrti. Kada vodite psa u ured, tada imate jako dobar razlog da napravite kratku pauzu i odvedete psa u šetnju. Pas će svim zaposlenicima poslužiti kao podsjetnik da je s vremena na vrijeme potrebno napraviti pauzu, udaljiti se od računala i prošetati.

Pas povećava zadovoljstvo poslom

Pas ima pozitivan učinak na radnu atmosferu, povezuje radne kolege i povećava razinu morala. Pas će povećati zadovoljstvo poslom i na taj način zaposlenika učiniti puno produktivnijim.

Saznajte zašto biste trebali imati psa!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti