Višak kilograma nas čini mlađima

Višak kilograma nas čini mlađima

Višak kilograma nas čini mlađima
  • Objavljeno: Srijeda, 23.12.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Najnovije istraživanje pokazalo je da se zbog nekoliko kilograma viška ne trebamo toliko zamarati, a od njih možemo imati i koristi jer zbog njih izgledamo mlađe, ali tek u kasnijim godinama.

Pokoji kilogram viška u kasnijim godinama čini nas mladolikijima, tvrde znanstvenici. Iako je način na koji starimo uglavnom vezan uz genetiku, oko 40 posto promjena na ljudskom licu ipak je uzrokovano nekim drugim faktorima.

U najnovijem istraživanju sudjelovalo je 65 blizanaca kako bi se identificirali faktori životnog stila koji ih najviše postaraju. Pokazalo se da zbog prekomjerne težine ispitanici izgledaju starije. No, u kasnijim godinama višak kilograma ima suprotan učinak, pa zbog njega izgledamo mlađe.

Od 54. godine nadalje osobe s viškom kilograma počinju izgledati mlađe od svojih mršavijih braće i sestara blizanaca. Stručnjaci to objašnjavaju time što višak masnog tkiva smanjuje oštećenja na koži i lakše skriva bore.

Najveći neprijatelji mladolikog izgleda dobro su poznati, a to su prije svega cigarete i previše izlaganja Sunčevim zrakama. Oštećenja na koži, uključujući bore, staračke mrlje i popucane kapilare na licu ljude čine starijima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti