Vježbe s utezima jačaju kosti i ubrzavaju metabolizam!

Vježbe s utezima jačaju kosti i ubrzavaju metabolizam!

Vježbe s utezima jačaju kosti i ubrzavaju metabolizam!
  • Objavljeno: Utorak, 29.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Podizanje utega se najčešće povezuje s povećanjem mišićne mase, zbog čega veliki broj žena izbjegava vježbe s utezima. No, trebate znati da su vježbe s utezima puno više od povećanja mišićne mase.

Vježbe s utezima ubrzavaju metabolizam. Brži metabolizam znači bolje održavanje zdrave tjelesne težine i zdravije tijelo. Ubrzanje metabolizma je ključno da bi vaše tijelo što je bolje moguće iskoristilo sve nutritivne spojeve koje unesete putem prehrane.

Kada počnete raditi vježbe s utezima, morat ćete povećati unos odgovarajućih nutritivnih spojeva da bi se mišići što prije oporavili i pripremili za idući trening. Nakon nekog vremena će vaše tijelo funkcionirati na način da će neprestano trošiti jednaku količinu kalorija.

Sve vrste fizičkih aktivnosti potiču sagorijevanje kalorija, ali vježbe s utezima će potaknuti sagorijevanje kalorija čak i nakon treninga.

Starenjem naši zglobovi postaju osjetljiviji i nismo u tolikoj mogućnosti raditi sve fizičke aktivnosti koje bismo htjeli. Vježbe s utezima smanjuju rizik od oštećenja zglobova i vezivnog tkiva. Povećanjem mišićne mase ćete povećati potporu kostima i zglobovima.

Osim što će smanjiti rizik od nastanka bolesti koštanog sustava, vježbe s utezima će smanjiti rizik od nastanka bolesti srca. Naime, istraživanja su pokazala da redovitim podizanjem utega možete smanjiti rizik od nastanka srčanog udara.

Saznajte kako trening snage učiniti djelotvornijim!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti