Plivanje jača srce i vraća sampouzdanje!

Plivanje jača srce i vraća sampouzdanje!

Plivanje jača srce i vraća sampouzdanje!
  • Objavljeno: Srijeda, 03.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123rf

Kategorija: Zanimljivosti

Plivanje i kupanje ne služi samo za osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana. Plivanje je jedan od najzdravijih sportova. Odlična je kardiovaskularna tjelovježba,ne stavlja pritisak na zglobove i potiče potrošnju kalorija. Plivanje također isteže i izdužuje vaše tijelo, potiče rad svih mišića u tijelu i istovremeno smanjuje razinu stresa.

Zdravije srce

Plivanje je odlična kardiovaskularna tjelovježba. Pospješuje rad cjelokupnog kardiovaskularnog sustava. Prisiljava tijelo na pravilno disanje. Pluća će procesuirati kisik puno učinkovitije, a krvožilni sustav će ga bolje apsorbirati.

Čvršći mišići trbuha

Plivanje može učvrstiti mišiće ruku, nogu, ramena i stražnjice. No, plivanje najviše napreže mišiće trbuha. Voda pruža stalan otpor tijelu koji ga prisiljava na pokrete. Trup, odnosno trbuh, koji je zaslužan za održavanje ravnoteže, se nalazi pod najveći naporom, a da ga vi ni ne osjetite.

Bolje samopouzdanje

Plivanje će vaše samopouzdanje povećati odmah. Dobro bi bilo kada biste svaki put povećali rutu koju planirate preplivati. Svaki put kada u tome uspijete, vaše samopouzdanje će se značajno povećati.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti