Upoznajte se s ljekovitim moćima eteričnog ulja lavande!

Upoznajte se s ljekovitim moćima eteričnog ulja lavande!

Upoznajte se s ljekovitim moćima eteričnog ulja lavande!
  • Objavljeno: Srijeda, 30.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Eterično ulje lavande se već tisućljećima koristi za poboljšanje zdravlja cjelokupnog organizma. Danas se vrlo često dodaje u kozmetičke proizvode za njegu lica i tijela. Eterično ulje lavande ublažava anksioznost, stres, poboljšava kvalitetu sna, ublažava glavobolje, simptome psorijaze i usporava starenje kože. Brojna istraživanja su pokazala da eterično ulje lavande ima pozitivan utjecaj na cjelokupno zdravlje, a mi vam donosimo najznačajnije prednosti.

Moćno antioksidacijsko svojstvo

Antioksidanti smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu, za koje je dokazano da povećavaju rizik od nastanka različitih bolesti, uključujući i različite vrste raka. Znanstvenici iz Kine su ustanovili da se razina slobodnih radikala u tijelu počinje smanjivati već unutar 22 sata od korištenja ulja lavande.

Sudjeluje u prevenciji dijabetesa

Znanstvenici u jednom istraživanju analizirali utjecaj eteričnog ulja lavande na razinu šećera u krvi i ustanovili su da ovo ulje regulira osjetljivost tijela na inzulin, smanjuje rizik od nastanka metaboličkih poremećaja, pretilosti i bolesti bubrega i jetre.

Popravlja raspoloženje i kognitivne funkcije

Jedno istraživanje je pokazalo da eterično ulje lavande smanjuje rizik od nastanka neuroloških oštećenja, depresije i nesanice. Eterično ulje lavande može popraviti raspoloženje, ublažiti anksioznost i smanjiti razinu stresa.

Ublažava glavobolje

Udisanjem mirisa eteričnog ulja lavande možete ublažiti glavobolju u razdoblju od manje od 15 minuta.

Saznajte kako možete pobijediti glavobolju uz pomoć limunade s lavandom!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti