Zaboravite stres u blagdansko vrijeme uz ove trikove!

Zaboravite stres u blagdansko vrijeme uz ove trikove!

Zaboravite stres u blagdansko vrijeme uz ove trikove!
  • Objavljeno: Utorak, 04.12.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Sigurno u svojoj okolini imate barem jednu ženu koja vas fascinira svojim stavom, osobnošću i samouvjerenošću. Što je to drukčije u njenu ponašanju da čini takvu promjenu? Možemo li se svjesno odreći nekih loših navika kako bismo postali samouvjereniji?

Poslovni.hr donosi savjete kako se ponašati i što promijeniti da biste ovih blagdana bili mirniji i zaboravili na stres.

Osvijetli se

U zimsko doba mnogim ljudima pada raspoloženje i manjka energije, a ako ste među njima i nedostaje vam sunce, javite se liječniku. Ako vam i on potvrdi da je uzrok u vremenu i ne pronađe neki ozbiljniji poremećaj, svakako razmislite o jednostavnoj dnevnoj rutini. Svaki dan oko podneva obavezno prošećite na otvorenom, čak i ako je oblačno. Ne bude li to dovoljno, nabavite svjetlosnu lampu za terapiju koja će vas sigurno razveseliti.

Terapije svjetlom provode se ujutro i to u trajanju od 30 do 90 minuta. Svjetlo uvijek mora padati na oči kako bi kroz očni živac doprlo do mozga. Time potiče biokemijske procese koji povoljno utječu na raspoloženje. Ovim terapijama možete se koristiti već od studenoga pa sve do ožujka jer je redovitost najvažnija za učinkovitost.

Najmračnija tri mjeseca u godini počinju sa studenim i traju do početka veljače. Najteže je u prosincu pa onda barem blagdanskim aktivnostima razvedrite nedostatak sunčevih zraka. Ako osjećate simptome zimske depresije, smirit će vas i činjenica da bi s početkom veljače oni trebali nestati. Kad to znate, lakše je izdržati mračan i turoban period. Pomoći će i kvalitetan san.

Saznajte kako preživjeti Božić bez stresa!

Bez kukanja!

Razmislite što vam je sve potrebno ovih blagdana i obavite kupnju na vrijeme kako biste se mogli posvetiti svojim najbližima bez stresa. Dopustite sebi i koji dan godišnjeg i otiđite do rođaka ili roditelja koje niste redovito posjećivali. Ojačajte veze i razgovarajte jer je na kraju samo to bitno. Postavite neke nove tradicije s vašim partnerima ili djecom. I prestanite kukati. Neka ovi blagdani budu vaš veliki test da se prestanete žaliti. Krenite s običnih 48 sati i nastavite barem do punih tjedan dana. Vidjet ćete koliko je jednostavnije i lakše živjeti kad ste orijentirani na pozitivne emocije. Tajna je Božića u osjećaju topline, zajedništva, smisla i iskonske ljudskosti.

Sedam za sreću

Sigurno u svojoj okolini imate barem jednu ženu koja vas fascinira svojim stavom, osobnošću i samouvjerenošću. Što je to drukčije u njenom ponašanju da čini takvu promjenu? Možemo li svjesno odreći se nekih loših navika kako bismo postali samouvjereniji?

Postoji nekoliko prepoznatljivih odlika koje vrijede za sve osobe koje zrače sigurnošću i osobnim stavom. Neke od njih lako možemo izdvojiti.

  • Ne ogovaraju – Ljudi koji su orijentirani na sebe ne brinu mnogo o drugim ljudima. Zato takve žene gotovo nikad nisu u klanovima koji se formiraju u privatnim društvima ili na poslu. One jednostavno koriste vrijeme razmišljajući o sebi – a ne o drugima.
  • Ne suzdržavaju se – Osobe koje dugo u sebi nose gorčinu, ljutnju ili loše raspoloženje na kraju same sebi postaju neprijatelj. Uspješne osobe ne zadržavaju emocije i komentare za sebe već ih na vješt način prezentiraju. Time otvaraju prostor za novu energiju.
  • Ne slušaju slijepo – Želite li izgraditi vlastiti imidž, morate preispitivati odluke. Slijepo slušanje nadređenih nikada vas neće pomaknuti s mrtve točke. Zato, budite hrabri!
  • Ne gube vrijeme brinući – Dobro je poznato da se 90 posto stvari o kojima brinemo zapravo nikada ne dogode. Zato je bez veze brinuti o tome. Osim toga, briga nije dobra ni za vaš duhovni život – samo blokira neke kreativne ideje do kojih biste mogli doći da je nema. Prestanite se sami minirati.
  • Ne vide promašaj kao totalni poraz – Osobe koje su izgrađene i sigurne u sebe znaju da ne mogu uvijek biti u pravu. Sve što učine pogrešno vide samo kao priliku da iz toga nauče više i vide dalje. Nije svaka bitka odlučujuća za rad kao što nije svaki promašaj loš kako se čini na početku.
  • Slušaju instinkt – Ako od sebe odmaknete tračanje i brigu, lakše ćete čuti svoj vlastiti instinktivni glas o tome u kojem se smjeru morate kretati ili što trebate učiniti. Vi imate to znanje, samo mu morate dati šansu.
  • Ne mjere ono što jesu s onim što imaju – Materijalno sigurno jest važno, ali nije naša suština. Ako želite ostati fokusirani, naučite da materijalno dolazi i odlazi. Sve ostalo što je bitnije mnogo je trajnije.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti