Zadržite mladolikost

Zadržite mladolikost

Zadržite mladolikost
  • Objavljeno: Srijeda, 13.03.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Želite da vaša koža ostane glatka, sjajna i mlada? Obratite pažnju na ono što jedete. Prehrana je važan dio zdravlja koji se odražava na koži.

Neka vaša prehrana bude raznolika s puno voća i povrća, cjelovitih žitarica, ribe, piletine i puretine. Zapamtite da je umjerenost ključna, što znači da možete jesti i pomalo nezdrave namirnice, ali umjereno.

Stručnjaci ističu da neke namirnice mogu ugroziti vaše zdravlje i povećati rizik od nastanka raznih bolesti. Osim toga, mogu narušiti izgled vaše kože.

Šećer

Šećer i rafinirani ugljikohidrati podižu razinu glukoze u tijelu koja smanjuje proizvodnju kolagena i elastina, proteina koji su ključni za lijepu kožu.

Zasićene masne kiseline

Nisu sve zasićene masne kiseline štetne, ali stručnjaci ističu da prekomjerni unos zasićenih masnih kiselina može uzrokovati nastanak upale koja oštećuje kožu i uzrokuje prijevremeni nastanak znakova starenja.

Alkohol

Isušuje kožu i kada se razgrađuje u jetri povećava razinu slobodnih radikala u tijelu - glavnih neprijatelja kože. Iznimka je resveratrol koji se nalazi u crnom vinu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti