Najčešće nepoštivano pravilo dojenja

Najčešće nepoštivano pravilo dojenja

Najčešće nepoštivano pravilo dojenja
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.03.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Stručnjaci svim majkama savjetuju da u prvih 6 mjeseci djetetovog života dijete hrane isključivo dojenjem, a iznimke mogu biti majke koje iz nekog razloga ne mogu dojiti 6 mjeseci.

Ipak, istraživanje britanskih znanstvenika u kojemu su sudjelovali roditelji od gotovo 2700 djece je pokazalo da se veliki broj žena tog pravila ne pridržava.

Rezultati su pokazali da čak 96% žena kreće s odvikavanjem djece od dojenja u dobi od manje od 6 mjeseci. Samo 4% žena djecu hrani isključivo dojenjem u prvih 6 mjeseci. Čak 57% žena je prestalo s dojenjem u trenutku kada su djeca bila mlađa od 3 mjeseca.

Dojenje je tema koju znanstvenici još uvijek pomno istražuju. Prije 2 godine jedno istraživanje britanskih znanstvenika je otkrilo da prestanak dojenja u trenutku kada je dijete mlađe od 6 mjeseci može ugroziti apetit kasnije u životu.

Također su ustanovili da djeca, koja su dojena manje od 6 mjeseci, češće ne vole zdravo zeleno povrće kao što su brokula, kupus ili kelj, prenosi Telegraph.

Pridržavanjem ovog pravila smanjujete djetetov rizik od nastanka alergija na hranu, a ostala istraživanja su pokazala da se smanjuje rizik od nastanka anemije i problema s radom probavnog sustava.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti