Zamrznuta hrana jednako je zdrava kao i svježa

Zamrznuta hrana jednako je zdrava kao i svježa

Zamrznuta hrana jednako je zdrava kao i svježa
  • Objavljeno: Petak, 11.09.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako je suditi prema najnovijem istraživanju, zamrznuta hrana jednako je zdrava kao i svježa, a sadržava i jednake nutritivne vrijednosti.

Svježa hrana može izgubiti nutritivne vrijednosti i pokvariti se na putu koji mora prijeći do krajnjih konzumenata, stoga nije uvijek najzdravija, tvrde znanstvenici.

U nekim slučajevima svježa hrana čak može imati manje nutritivne vrijednosti od zamrznutih namirnica. Znanstvenici sa sveučilišta Sheffield Hallam proveli su istraživanje o nutritivnim potrebama djece i hrane koja im se trenutno nudi.

Potom su usporedili zamrznutu i svježu hranu pokušavajući otkriti koja ima bolje nutritivne vrijednosti. Stručnjaci sada kažu da bi zamrznuta hrana mogla biti bolji izbor za djecu jer je manje štetna, jeftina je i lakša za pripremu.

'Moramo demantirati uvriježeno mišljenje da je svježa hrana uvijek bolja i zdravija od zamrznute. To nije uvijek slučaj i otkrili smo da je zamrznuta hrana u nekim slučajevima čak i bolja od svježe', istaknuo je glavni istraživač ica Charlotte Harden.

Proizvođači zamrznute hrane oduševljeno su dočekali nova otkrića. Napominju kako su već ranije ukazivali na vrhunsku tehnologiju zamrzavanja hrane zahvaljujući kojoj hrana u zamrznutom stanju uspijeva zadržati svoje nutritivne vrijednosti.

Znanstvenici kažu kako bi najbolje bilo kombinirati svježu i zamrznutu hranu jer bi na taj način organizam bio opskrbljen s dovoljnom količinom nutritivnih vrijednosti i zdravih sastojaka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti